Afgekraakte ‘De Overgave’ tóch in Amsterdam te zien: regisseur huurt zelf bioscoopzaal af

Sjoerd Hartholt 21 aug 2014 Cultuur

Regisseur Paul Ruven toonde zich woensdag gelukkig op Twitter met het nieuws dat er tóch een Amsterdamse bioscoop was die zijn film De Overgave zou laten zien. Maar wat blijkt? Hij huurde de bioscoopzaal zelf.

De overal afgekraakte film werd massaal geboycot door bioscopen omdat hij het aanzien niet waard was, zodat het ernaar uitzag dat de rolprent nergens in Amsterdam te zien zou zijn. Tot vandaag: “Filmtheater de Uitkijk in Amsterdam belde net, ze willen De Overgave volgende week draaien. Dus toch in Amsterdam,” aldus regisseur Ruven op Twitter. Dat klonk alsof er toch een bioscoop overstag was gegaan voor de alom afgekraakte film met Rick Engelkes.

Maar dat bleek schone schijn: programmeur van het filmtheater Huub Roelvink (geen familie van De Overgave-acteur Dave) reageerde door te stellen dat Ruven zelf had gebeld om de zaal af te huren en toch zijn film te kunnen vertonen.

En zo ontstond er op het sociale medium nog wat discussie met Ruven en Roelvink, maar die laatste houdt voet bij stuk: Ruven belde en moet dus betalen om De Overgave te kunnen tonen. Volgens AT5 gaat het om een bedrag tussen de 100 en 300 euro per uur. Het kost wat, maar dan kan er in ieder geval niet meer worden gezegd dat de film nergens in Amsterdam vertoond is.


Dat de zaal vol zit lijdt geen twijfel, immers: there is no such thing as bad publicity. HP/De Tijd wenst de bezoekers alvast veel plezier.

Reageer op artikel:
Afgekraakte ‘De Overgave’ tóch in Amsterdam te zien: regisseur huurt zelf bioscoopzaal af
Sluiten