Spring naar de content
bron: pexels

Waarom laserprinters de beste keuze voor zakelijk gebruik zijn

In de zakenwereld is efficiëntie een belangrijke factor voor succes. Veel bedrijven verhogen hun productiviteit door gebruik te maken van technologische innovaties.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Een essentieel apparaat hiervoor is de printer, die al veel ontwikkelingen heeft doorgemaakt, waardoor afdrukken steeds sneller en makkelijker gaat. Als we het hebben over de beste printer voor zakelijk gebruik, dan is dat toch wel de laserprinter. 

Snel en efficiënt afdrukken

Een groot voordeel van een laserprinter is dat deze efficiënt afdrukken. In vergelijking met inkjetprinters, kunnen laserprinters documenten veel sneller afdrukken. Dit maakt de laserprinter ideaal voor kantoren, waar tijd kostbaar is. Of het nu gaat om het afdrukken van een groot aantal documenten, om facturen, arbeidscontracten, begeleidingsplannen of andere documenten, de laserprinter levert altijd hoogwaardige kwaliteit in een mum van tijd.

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Zo kan het bedrijf soepel draaien en zijn medewerkers minder tijd kwijt aan randzaken.

Hoge kwaliteit 

Een laserprinter kleur biedt een ongelooflijk goede kwaliteit in vergelijking met inkjetprinters. 

Ze beschikken over geavanceerde lasers die met de tijd alleen maar beter zijn geworden. Dit stelt de printer in staat om tekst en afbeeldingen haarscherp af te drukken. Ideaal voor documenten met statistieken, bijvoorbeeld. 

Ook is een laserprinter een perfecte keuze voor het afdrukken van flyers, posters, menukaarten of ansichtkaarten. Optimaal voor onder andere zzp’ers, horeca-ondernemers, copyshops, marketingafdelingen en bedrijven in de evenementenbranche die hun eigen reclame verzorgen.

Bespaar op kosten

Hoewel de aanschaf van een laserprinter vaak duurder is dan de aankoop van een inkjetprinter, bieden laserprinters op de lange termijn aanzienlijke kostenbesparingen. 

Laserprinters maken gebruik van tonercartridges die veel langer meegaan dan de inktcartridges voor inkjetprinters. Dat maakt het de investering dubbel en dwars waard. 

Bovendien hebben laserprinters doorgaans lagere kosten per pagina, wat resulteert in lagere operationele kosten. Vergeet ook zeker niet dat dankzij de snelheid waarmee deze printers afdrukken, werknemers veel minder lang hoeven te wachten en sneller door kunnen met belangrijkere taken op de werkvloer. 

Geavanceerde functies

Moderne laserprinters worden geleverd met een breed scala aan functies en connectiviteit die de workflow op de werkvloer verbeteren. Denk aan WiFi en bluetooth, maar ook aan dubbelzijdig afdrukken en automatische invoer van documenten. 

Deze printers zijn doorgaans uitgerust met geavanceerde software die het bedrijf waarbij je de printer hebt gekocht laten weten dat het tijd is om de cartridges te vervangen. Cartridges worden dan op tijd naar verzonden, zodat je nooit zonder toner komt te zitten. Bovendien hoef je geen tijd te besteden aan het bestellen en / of halen van de toners.

De duurzame keuze

Het is vandaag de dag belangrijk om te investeren in maatschappelijk verantwoord ondernemen. Doordat zowel de printer zelf als de tonercartridges lang meegaan, hoeven we minder apparaten en toebehoren weg te gooien, waardoor we onze afvalproductie verminderen. Minder afval betekent minder CO2-uitstoot, wat goed is voor het milieu. Bovendien zijn er tal van opties om je laserprinter refurbished te kopen. Dit zijn gebruikte printers die helemaal gecontroleerd en zo nodig gerepareerd zijn. Dit is het boegbeeld van duurzaamheid; bovendien bespaar je er als bedrijf kosten mee, omdat een dergelijke printer een stuk goedkoper is dan een nieuw model. Win-win!