Spring naar de content

Verontrustend: nu ook voetbaltrainers-behandeling voor Emile Roemer

In een eerder artikel over Jeroen Pauw schreven wij al dat ‘wie de voetbalwereld een beetje volgt weet: op het moment dat de clubleiding zegt “dat ze het volste vertrouwen in de trainer heeft,” zijn positie ter discussie staat. Zijn dagen zijn geteld als hij niet snel een paar klinkende overwinningen boekt.’

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Edwin van Sas

En warempel, nu is het de beurt aan SP-voorman Emile Roemer om de voetbaltrainers-behandeling te krijgen. Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen had Roemer zogezegd zijn dag niet en kwam hij flink onder vuur te liggen: VVD, PvdA, D66 en de ChristenUnie verweten de SP dat zij ook dit jaar niet met een eigen tegenbegroting is gekomen, maar alleen verwijten maakt aan het kabinet. ‘Op een bepaald moment in het debat kwam hij niet meer uit zijn woorden,’ weet NU.nl zich te herinneren, de NOS heeft het over ‘opzichtig schutteren’.

Maar goed, iedereen heeft wel eens een slechte dag zou je zeggen. Vooral niet in de vlek wrijven dus, maar dat is precies wat men op dit moment doet bij de Socialistische Partij. Want op het moment dat naar buiten wordt gebracht dat iemands positie niet ter discussie staat, moet er wel over dat standpunt gediscussieerd zijn. En als het allemaal anoniem gebeurt kun je er donder op zeggen dat er meer speelt.

Verontrustend is het dan ook dat de NOS vanmorgen meldt dat ‘verscheidene SP-Kamerleden’ hebben aangegeven dat Roemers positie ‘niet ter discussie staat’. Ook ‘melden bronnen’ dat het dagelijks bestuur ‘het vertrouwen in de partijleider heeft uitgesproken’.

Het lijkt de laatste waarschuwing Roemer, van wie wij voorspelden dat hij de Politicus van het Jaar 2014 zou worden (en dat tot nu toe ook waarmaakte met winst in Europa en de gemeenteraadsverkiezingen). In zijn voordeel spreekt dat er in de huidige SP-fracte geen geschikte opvolger lijkt te zijn.

Overigens is het niet de eerste keer dat Emile Roemer een minder gelukkig optreden beleefde. Tijdens de verkiezingscampagne twee jaar geleden ging het ook mis tijdens het eerste verkiezingsdebat. De SP stond toen in de peilingen op meer dan 30 zetels, maar eindigde uiteindelijk met 15 zetels. Over die campagne werd door Coen Verbraak onderstaande documentaire Tussen Pieken en Peilen gemaakt.