Spring naar de content

Indrukwekkend: verborgen-cameraopnamen van Syrische vrouw in IS-bolwerk Raqqa

Sinds terreurgroep Islamitische Staat eind juni proclameerde een islamitische staat te hebben gesticht in delen van Irak en Syrië, is dit gebied omgeven met mysterie. We weten dat de Syrische stad Raqqa een centraal punt is binnen dit zelfverklaarde kalifaat, en dat westerse journalisten een bezoek met een gruwelijke dood kunnen bekopen. Maar hoe krijgen wij dan een beeld van deze samenleving?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Kevin van Vliet

Op internet verscheen eerder deze week een video van een Syrische vrouw die met een camera verborgen onder haar nikaab de straat op ging, en met gevaar voor eigen leven dat van anderen filmde.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De beelden zijn intrigerend. We zien een gesluierde moeder die met een AK-47 op haar rug een bezoekje brengt aan een speeltuin met haar kind, en een groep Franse vrouwen die in een internetcafé Skypen met familie in Frankrijk. De vrouwen vertellen hun soms huilende familie dat ze niet van plan zijn terug te keren naar Frankrijk.

Neemt u een kijkje in hun leven.