Spring naar de content

Prince provoceert fans bij lancering nieuwe albums

Prince plezierde zijn fans deze week door twee nieuwe albums te lanceren, maar toch leverden de strapatsen van de legendarische zanger ook een hoop ergernis op. Niet alleen de presentatie via een livestream liet fans in mineur achter, ook zijn vragenuurtje op Facebook stemde maar weinigen tevreden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Sjoerd Hartholt

De albums Plectrum Electrum en Art Official Age werden met veel bombarie aangekondigd en om de albumpresentatie live te aanschouwen moesten veel fans dan ook ver gaan door de nodige uurtjes slaap te missen. Toen de artiest er echter na drie nummers mee ophield, waren er veel verontwaardigde reacties.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

“Is dit het?! Hebben we twee uur gewacht om maar drie nummers te zien?” twitterde  iemand volgens Billboard. Anderen twitterden “Yahoo speelt met mijn emoties!” of gewoon “Boeeeeeeh”.

De artiest had echter nog meer streken in petto. Zo besloot hij een dag eerder zichzelf op Facebook aan te melden en beloofde zijn fans een uur lang vragen te beantwoorden. Miljoenen fans gaven de pagina een like en keken verwachtingsvol uit naar het vragenuur.

Prince zou antwoord geven op zoveel mogelijk vragen. En dat was nodig, want er stroomden maar liefst vierduizend vragen binnen. Maar helaas: uiteindelijk bleek His Royal Badness slechts in staat om één vraag te beantwoorden. Een technisch vraagje: ‘waarom wordt alle muziek opgenomen in 432 Hz?’ Prince plaatste een linkje met informatie en zei ‘The Gold standard’. Op de overige prangende vragen, zoals: ‘ben je hetero of homo?’ en ‘ben je zwart of blank?’ bleef het stil. Waarom hij vervolgens geen antwoorden gaf is onbekend.

Prince kondigde eind augustus aan twee nieuwe platen uit te willen uitbrengen. Plectrum Electrum en Art Official Age zijn zijn eerste nieuwe studioalbums sinds 2010. Vooralsnog lijken de fans over de muziek zelf wél tevreden.

Onderwerpen