Spring naar de content
bron: anp

Na tweede RTL-debat: Dilan speelt hard to get

Na het tweede RTL-verkiezingsdebat, zondagavond, is er een balans op te maken: Dilan Yesilgöz speelt hard to get richting Wilders, maar wijst hem niet af. Frans Timmermans, gisteravond afwezig evenals Omtzigt, maakt in Trouw duidelijk dat Verenigd Links het lastig gaat krijgen. En Pieter Omtzigt smeekt de kiezer bijna: 'stem in godsnaam niet op mij'.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Frans van Deijl

Anderhalve week te gaan tot de verkiezingen, en de campagne moet nog ontbranden. Ook gisteravond bij RTL waren de gesprekspartners redelijk lief voor elkaar. Het zogeheten jij-bakken bleef goeddeels achterwege, zoals Frits Wester voor aanvang had verzocht. Zinnen konden doorgaans worden afgemaakt, al verviel men later toch weer in die fout. Vooral Lilian Marijnissen bezondigde zich eraan. De voor haar politieke leven strijdende politica, sinds haar aantreden nooit een verkiezing gewonnen, beet van zich af, zeker als het om de zorg ging, maar als zo vaak voorzag ze haar felheid van een grimas die een bepaalde superioriteit uitstraalde ten opzichte van de andere partners. Mogelijk zagen we haar gisteren voor het laatst als leider van de SP.

Die jongen van Jetten deed het niet slecht. Eerder zag ik hem bij Paul de Leeuw voorbijkomen en in het kookprogramma van Binnenste Buiten, en daarin oogde hij ontspannen. Bijna leuk. Alsof hij zich bevrijd voelt van Sigrid Kaag en beseft dat hij niks verkeerd meer kan doen, want D66 krijgt toch op z'n falie, een wetmatigheid intussen in het bestaan van die partij. En zie wat die ontspanning teweegbrengt, de partij krabbelt op in de peilingen (van 6 naar 8 zetels). 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap