Spring naar de content

Omstreden ontwerper John Galliano krijgt tweede kans

John Galliano werd in 2011 de laan uitgestuurd door het befaamde modemerk Dior. Dat gebeurde nadat hij in een café in Parijs dronken een aantal racistische uitspraken deed. Lange tijd was het daarna stil rond de Britse ontwerper, maar hij heeft nu weer een nieuwe baan. De roeptoeter van de modewereld gaat aan de slag als creatief directeur bij het Belgische modehuis Maison Martin Margiela.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Jesse Voorn

De hele modewereld distantieerde zich zo ongeveer van John Galliano na zijn uitspraken. De ontwerper, die beroemd werd met zijn extravagante en controversiële ontwerpen en ideeën, werd door de Franse rechtbank schuldig bevonden aan het doen van antisemitische uitspraken, maar hoefde de cel niet in. Wel moest hij een boete van 6000 euro betalen. Daarna werd er volop gespeculeerd of er nog wel plaats was voor hem in de modewereld. En die plek is er, want de flamboyante ontwerper heeft een nieuwe baan.

john640

(John Galliano by Patrick Demarchelier. Foto: Maison Martin Margiel)

“Margiela is klaar voor een nieuwe, charismatische en creatieve ziel,” zegt Renzo Rosso, van het moederbedrijf OTB. “John Galliano is een van de grootste, onbetwiste talenten aller tijden. Een unieke, exceptionele couturier voor een Huis dat de modewereld altijd heeft uitgedaagd en geïnnoveerd.” Met zijn nieuwe baan maakt Galliano zijn rentree in de modewereld. Als creatief directeur is hij verantwoordelijk voor alle lijnen van Maison Martin Margiela, waaronder ook de couture en prêt-à-porter. Zijn eerste collectie presenteert de ontwerper tijdens de modeweek in Parijs in januari.

Nadat hij van de drank en drugs afgekickt was, liet hij vorig jaar al weten klaar te zijn voor een comeback. “Ik ben in staat om te creëren. Ik ben klaar om te creëren. Ik hoop dat ik door mijn boetedoening een tweede kans krijg,” aldus de nieuwe hoofdontwerper van Maison Martin Margiela.

Onderwerpen