Spring naar de content

Frans Bauer dreigt staatssecretaris Dekker in Bananasplit in de maling te nemen

Fransje Bauer. Immer op zoek naar de spotlights. Of het nu zijn eigen soap, optredens of Bananasplit is. Wie aan een van die drie komt, komt aan hem. En staatssecretaris Dekker van Cultuur zit op dit moment volop aan de levensliedzanger, want hij wil diens geliefde Bananasplit uit het bestel gooien. Frans is not amused en gaf de politicus er flink van langs.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Jesse Voorn

Staatssecretaris Dekker is van plan om de publieke omroep keihard aan te pakken. In de plannen die hij gisteren presenteerde is geen ruimte meer voor amusementsprogramma’s als Ranking the Stars, Animal Crackers, Boer Zoekt Vrouw en Bananasplit. Dekker vindt dat dit soort programma’s bij de commerciëlen thuishoren en vindt dat programma’s bij de publieke omroep alleen nog maar educatief, informatief of cultureel mogen zijn. Dat is tegen het verkeerde been van Frans Bauer, die zijn Bananasplit ten onder ziet gaan en die het nieuws met stijgende verbazing aanhoorde. “Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik erop moet zeggen.”

frans640

Vanmorgen gaf de presentator bij Radio 538 snoeiharde kritiek op Dekker. Bauer denkt dat NPO door de plannen een doodsaaie zender wordt. “Zo wordt het echt een nieuwszender, en je weet het: het nieuws is de laatste tijd niet echt positief. Dat wordt volgens mij echt een drama dan“, aldus de presentator. In het AD noemt hij het plan zelfs ‘te gek voor woorden’: “Dat de Nederlandse overheid zich wil bemoeien met de inhoud van uiterst succesvolle tv-programma’s riekt naar censuur. Dat mag nooit gebeuren! We leven in Holland. Niet in China of Noord-Korea.”

Er schijnen behoorlijk wat mensen naar het programma te kijken en volgens de presentator is zijn publiek een dwarsdoorsnede van de Nederlandse kijker. Als Dekker dan toch educatie wil, dan kan hij het wat de zanger betreft krijgen ook. “Dan moeten we leerzame grappen gaan maken. Dat is het ei van Columbus,” zegt hij op 538. Frans weet heeft zelf ook wel een plannetje met Dekker: “Ik denk dat we maar eens een goede grap met hem moeten gaan uithalen.”

Dus de staatssecretaris kan maar beter op zijn hoede zijn, want hij zit maar zo in het laatste seizoen van Bananasplit. Slecht nieuws voor Frans Bauer en zijn vrienden, maar goed nieuws voor de commerciële omroepen, want die kunnen hun kijkers wel eens gaan zien verviervoudigen, als de plannen van Dekker doorgaan.