Spring naar de content
bron: mindf*ck

In seizoen 7 van Mindf*ck raadt Mids wéér welke kaart je in gedachten hebt

Tessa Sparreboom werd eens onder hypnose gebracht door een goochelaar. Alleen: ze was niet onder hypnose. Toch speelde ze zijn spelletje mee, net als de deelnemers die worden gefopt door Victor Mids.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Tessa Sparreboom

Toen ik twaalf was ging ik eens met mijn klas naar een goochelvoorstelling. Uit de tientallen kinderen in de zaal koos de goochelaar – een man die op geen enkele manier zijn best had gedaan om er als een goochelaar uit te zien – mij uit voor zijn hypnose-truc. De voorstelling was net vijf minuten begonnen, met kloppend hart liep ik het podium op. Ik weet nog dat ik op de grond moest gaan liggen. Wat de goochelaar precies deed om de hypnose te bewerkstelligen weet ik niet meer, wel dat het iets met een belletje was, en dat hij riep: ‘nu ben je onder hypnose!’ En dat ik toen absoluut niet onder hypnose was. Ik was er volledig bij. Maar wat kon ik doen? De goochelaar ging gewoon verder met de volgende truc. Elke seconde dat ik langer bleef liggen werd het gênanter om alsnog op te staan. Ik realiseerde me bovendien dat ik hem daar gigantisch mee voor lul zou zetten. Dat was achteraf gezien misschien de echte truc: feilloos het kind eruit pikken dat hem niet zou verraden.

Uiteindelijk heb ik de hele voorstelling lang met gesloten ogen op de toneelvloer gelegen. Het ergste was dat hij, toen hij me uit mijn zogenaamde hypnose had gehaald, me voor de hele groep vroeg of ik iets van de show had meegekregen. Ik was nu zover gekomen dat ik maar bleef meespelen. ‘Nee,’ zei ik, en eigenlijk klopte dat ook wel. Daverend applaus uit de zaal, voor hem uiteraard, niet voor mij en mijn uithoudingsvermogen. Achteraf durfde ik het niet eens aan mijn vrienden op te biechten, de schaamte was te groot. Ik weet nog hoe woedend ik naar huis fietste. Het is het soort woede dat sluimerend in je voortleeft en zo af en toe aan de oppervlakte verschijnt. Bijvoorbeeld bij het zien van Victor Mids en zijn programma Mindf*ck.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap