Zien: de Emmy acceptance speech van Bianca Krijgsman

Jesse Voorn 25 nov 2014 Video

Bij de Oscars grijpen wij Nederlanders al een tijdje naast de prijzen, maar bij de Emmy Awards hebben we meer geluk. Vannacht ook weer. Dit keer was het Bianca Krijgsman die ‘volkomen verrast‘ was. De actrice won vannacht in New York een International Emmy Award voor haar rol in de film De Nieuwe Wereld.

Het is haar eerste rol in een dramafilm en het is gelijk een schot in de roos. Krijgsman verzilverde vannacht haar nominatie in de categorie Best Performance by an Actress. Tijdens de prijsuitreiking in New York liet ze andere genomineerden Tuba Büyüküstün (Turkije), Olivia Colman (Verenigd Koninkrijk) en Romina Gaetani (Argentinië) achter zich. Ze had er zelf een hard hoofd in: “Ik was in shock. Wat een getalenteerde dames, ik dacht: dat wordt helemaal niks.” Maar het werd wel wat. De actrice kreeg de prijs uit handen van de Amerikaanse acteur Amir Arinson. En dan moet er natuurlijk een heuse acceptance speech komen. Die had ze niet voorbereid, omdat ze er toch niet vanuit ging dat ze zou winnen.

Krijgsman noemt het winnen van de Emmy Award ‘een absoluut hoogtepunt’ uit haar carrière. In De Nieuwe Wereld, geregisseerd door Jaap van Heusden, speelt Bianca de rol van Mirte, een schoonmaakster met een weerbarstig karakter die werkt in het aanmeldcentrum voor asielzoekers op Schiphol. De International Emmy Awards worden jaarlijks toegekend aan de beste internationale tv-producties.

Reageer op artikel:
Zien: de Emmy acceptance speech van Bianca Krijgsman
Sluiten