Spring naar de content

Arjen Lubach: ‘Ik vind mensen gewoon niet zo leuk’

Het leven leerde hem al vroeg dat je er maar beter om kan lachen, en daar heeft hij zijn werk van gemaakt. Dat werk neemt hij bloedserieus, maar zichzelf dan weer niet. ‘Heb je wat aan deze onzin?’

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Jojanneke van den Berge

In een decor van piepschuim skyscrapers staat Arjen Lubach. Voor hem een hordetje fans dat met hem op de foto wil. Lubach (35) stemt, lichtelijk ongemakkelijk, toe. Zoals meestal ziet hij wat pips. Vanmiddag iets meer dan normaal. “Slecht geslapen. Irritant. Dan verspreek ik me vaak.”

De volgende ochtend, op het kantoor van zijn producent in de Nieuwe Spiegelstraat in Amsterdam, zijn de walletjes nog existent. Lubach is voorkomend, bedachtzaam en weifelend. “Kun je wel wat met deze opmerking?” “Zit je wel goed in die stoel?” “Wil je nog wat drinken eigenlijk?” “Is het wel gezellig als we zo tegenover elkaar zitten?” Het is kenmerkend voor de presentator, comedian en schrijver. Alles wat hij doet of zegt, alles wat zich rondom hem voltrekt, bekijkt en beoordeelt hij vanuit de derde persoon. Elke zin en gedachte wordt gerecenseerd. Hij spreekt veelal in vraagtekens.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap