Spring naar de content

Terugkijken: Arjen Lubach fileert privacybeleid kabinet Rutte II

In zijn nieuwe programma Zondag met Lubach behandelt Arjen Lubach wekelijks een maatschappelijke misstand. Zonder twijfel het hoogtepunt van zijn programma dat met de week beter wordt. Het multitalent behandelde eerder als de manier waarop de Nederlandse overheid omgaat met gaswinning, de wereld van de homeopathie, belastingomzeilende constructies en deze week: privacy.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Met name minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaart wordt gefileerd. De manier waarop zij als Tweede Kamer- en Europees Parlementslid opkwam voor de bescherming van privacy is inmiddels 180 graden gedraaid, illustreerde Lubach op pijnlijke wijze door beelden van toen en nu achter elkaar te monteren. Maar ook Ivo Opstelten, Eric Wiebes, Ronald Plasterk, Sander Dekker en Lodewijk ‘Usher’ Asscher worden genadeloos aangepakt.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

‘Het lijkt een beetje op wat de NSA doet, maar dan precies hetzelfde‘, concludeert Lubach.

In het komende winternummer, dat 10 december in de schappen ligt, een uitgebreid interview met Arjen Lubach. Ons privacyspecial kunt u hier teruglezen. Neem ook zeker negen minuten de tijd om het hilarische én ontluisterende betoog van Lubach terug te kijken.