Spring naar de content

HP/De Tijd: een dubbeldik winternummer plús bloemlezing uit 100 jaar Haagse Post

De nieuwste editie van HP/De Tijd ligt vanaf 10 december in de winkels. Een unieke uitgave, ter ere van het 100-jarig jubileum dat de Haagse Post viert. Bij aanschaf van HP/De Tijd ontvangt u niet alleen het dubbeldikke winternummer, u krijgt eveneens een speciale facsimile-uitgave cadeau, met daarin het allerbeste uit honderd jaar Haagse Post en de fusietitel HP/De Tijd. Kopers kunnen bovendien onderaan deze pagina met de code uit het blad toegang krijgen tot extra archiefmateriaal van een eeuw Haagse Post.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

covers

driegesprek

Het jaar 2014 volgens Van Rossem, Pleij en Scherder
Een vliegramp, onthoofdingen, ebola en de Zwarte-Pietdiscussie. Professoren Maarten van Rossem, Herman Pleij en Erik Scherder blikken terug op de hoogte- en dieptepunten van een veelbewogen jaar. Pleij: “Door al die aandacht denken mensen dat er steeds meer geweld is. Terwijl dat absoluut niet zo is, het geweld neemt steeds af.”

klaverJesse Klaver: ‘De politiek gaat aan apathie kapot’
GroenLinks-Kamerlid Jesse Klaver hoeft partijleider Bram van Oijk niet zo nodig op te volgen, zoals menig interviewer suggereert. Nee, hij wil werk maken van de Progressieve Agenda. Windmolens bouwen, verder integreren in Europa, nivelleren. Frans van Deijl interviewde prinsenkind Klaver.

kakHeel Holland Kakt
Het is voor een goede zaak: om darmkanker in een vroegtijdig en beter behandelbaar stadium op te sporen. Maar poep zonder ongelukken in een buisje zien te krijgen valt warempel niet mee. Een intiem verslag van Ton van Dijk, over het laatste taboe.

 

momma Diepte-interview (van 23 minuten) met Kees Momma
Het beste voor Kees, over de eloquente autist Kees Momma (45), is dé documentaire-hit van 2014. Massaal sloten mensen Momma in hun hart. Zo ook journaliste Nathalie Huigsloot, die zich er zeer op verheugde om hem te interviewen. Helaas eindigde het gesprek nogal prematuur.

deeleconomieDe deeleconomie is daar
Steeds meer mensen zoeken via Airbnb een logeeradres, huren via SnappCar van particulieren een auto of lenen via Peerby een boormachine van iemand in de buurt. De deeleconomie is booming. Moeten we daar blij mee zijn? Renate van der Zee zocht het uit.

 

lubachArjen Lubach: ‘Ik werd voor het laatst om half tien wakker in 1996’
Sinds kort heeft hij een eigen talkshow op de zondagavond. Arjen Lubach neemt zijn werk bloedserieus, maar zichzelf allerminst. Jojanneke van den Berge interviewde Lubach, die nou nooit eens lekker lang slaapt. “Heb je wat aan deze onzin?”

isEssay over angst
Vlucht MH17, de opmars van IS en de verdamping van de zorgstaat – in 2014 lijkt er louter sprake te zijn geweest van slecht nieuws. Daardoor zijn we in een wurggreep van angst geraakt. Emma Brunt ging op zoek naar de remedie in deze bange dagen.

 

jinekAnchor baby of booby doll?
Eva Jinek (36) heeft haar eigen talkshow op de zondagavond en neemt komende winter het dagelijkse programma van Jeroen Pauw waar. Kan ze dat wel? Dat ligt maar net aan wie je het vraagt. Vriend & vijand over het blonde talkshowtalent.

boekEen pleidooi voor het papieren boek, plus de literaire oogst van 2014
De boekhandel verkeert in zwaar weer. Steeds meer lezers zwichten voor goedkope e-books. Maar zoals onder muziekliefhebbers vinyl weer in opmars is, zo smelten  boekminnaars voor fraaie uitgaven van papier. In de nieuwe HP/De Tijd vindt u een pleidooi voor papier, en presenteert Dries Muus een literair jaaroverzicht: over de hypes, de nieuwkomers, de verrassingen en de tegenvallers.

Verder in dit decembernummer de traditionele Hemelpost: brieven aan hen die ons dit jaar ontvielen: Roger van Boxel aan Els Borst, Wim Hof aan Wubbo Ockels, Oscar Hammerstein aan Joep Lange, Marco Bakker aan Christina Deutekom, Gonny van Oudenallen aan Mimi Kok, Pierre Bokma aan Philip Seymour Hoffman en Ingmar Heytze aan Gerrit Kouwenaar.

federerVoorts beschouwt G.H.B. Hiltermann wederom de toestand in de wereld, bespreekt Emile Roemer zijn culturele agenda, en selecteert de schrijvende kok deze feestmaand een kerstdiner uit het nieuwe boek van topkok John Halvemaan. Plus: een portret van Roger Federer, een zelfportret van Jan Nagel en de uitslag van onze columnistenwedstrijd.

Jubileum-uitgave 100 jaar Haagse Post
Deze maand krijgt u naast het reguliere nummer ook een 132 pagina’s tellende special, om te vieren dat de Haagsche Post in 1914 werd opgericht. Een bloemlezing, met daarin vele hoogtepunten, een enkel dieptepunt, maar vooral talloze verhalen van alledaagse waanzin uit honderd rare jaren.

hp

Een prijsvraag over de uitkomst van de Eerste Wereldoorlog, bijvoorbeeld, waarbij de meest profetische lezer werd beloond met ƒ125. Eveneens leest u artikelen uit de tijd van van de Duitse bezetting, toen in de Haagse Post gehoorzaam en kritiekloos werd gekeuveld.

De immer gespannen relatie met het koningshuis, de journalistieke hoogtijdagen, de gevolgen van voortschrijdende digitalisering–- deze unieke jubileumuitgave toont niet alleen de historie van een journalistieke titel, maar een compleet tijdsbeeld van de voorbije eeuw.

De dubbele uitgave van HP/De Tijd ligt nu in de winkel. Koop hem hier digitaal, of sluit hier een voordelig abonnement af.

Vul hier de code uit het blad in voor extra archiefmateriaal van 100 jaar Haagse Post:
[jubileum-downloads]