Spring naar de content

Zien dit weekend: Freek Vonk, Humberto Tan en het Rijksmuseum

Thuis voor de buis of voor het bioscoopscherm met popcorn: wekelijks wijst HP/De Tijd u op een aantal interessante films en tv-programma’s in het weekend.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Kevin van Vliet

Freek's grootste avonturier van NederlandFreek Vonk over gif
Bioloog Freek Vonk verschijnt met regelmaat in De Wereld Draait Door met minicolleges over slangen, hagedissen of spinnen. (Prem viel er al eens door van zijn stoel.) Nu geeft de VARA hem een groter podium in DWDD University, waarin Vonk veel meer spreektijd krijgt. Het onderwerp: gif. En vanzelfsprekend maken ook de meest dodelijke soorten uit het dierenrijk hun opwachting in het programma.
‘DWDD University presenteert: Gif door Freek Vonk’,
vrijdag 12 december om 20.30 op NPO 1

SuperTrash en Campina maken een stoere collectie24 uur met Olcay Gulsen
Olcay Gulsen nam in 2009 kledingmerk SuperTrash over. Met succes: SuperTrash is inmiddels in meer dan 25 landen te koop, en Gulsen kan koningin Máxima, Beyoncé en Nicole Scherzinger tot haar tevreden klanten rekenen. De onderneemster is de derde gast die in dit seizoen 24 uur met een etmaal doorbrengt met presentator Theo Maassen.
‘24 uur met’, vrijdag 12 december om 20.30 op NPO 3

Album releaseparty van WaylonProfiel van Waylon
Dit jaar vertegenwoordigde Waylon ons land samen met Ilse DeLange op het Eurovisie Songfestival. Met een succes dat we al jaren niet meer gewend waren: The Common Linnets, zoals het tweetal zich noemde, eindigden op de tweede plaats. Vlak na hun overwinning kwam er echter een einde aan de samenwerking, door een conflict waar de media uitgebreid over schreven. In Profiel een portret van de zanger (die als Willem Bijkerk in Apeldoorn werd geboren) aan de hand van gesprekken met vrienden en collega’s.
‘Profiel’, zaterdag 13 december om 21.35 op NPO 3

prometheusPrometheus
In 1979 nam regisseur Ridley Scott ons mee naar een huiveringwekkende uithoek van het universum in de sciencefictionfilm Alien. Andere regisseurs maakten vervolgfilms, maar in 2012 kwam Scott zelf met een zogeheten prequel op zijn klassieker: Prometheus. De hoofdrollen zijn voor Noomi Rapace (The Girl with the Dragon Tattoo) en Michael Fassbender (12 Years a Slave).
‘Prometheus’, zaterdag 13 december om 22.15 op RTL5 

'One Happy Island' door de ogen van HumbertoHoe komt Humberto uit de verf?
Zijn RTL Late Night is nog steeds razend populair. Onlangs won hij een Zilveren Televizier-Ster en vorige maand verscheen zijn ‘soundboek’ Let’s Dance. In Sterren op het doek ontvangt Hanneke Groenteman ditmaal Humberto Tan, en probeert ze Tans ziel bloot te leggen terwijl hij door drie kunstenaars wordt geportretteerd.
‘Sterren op het doek’, zaterdag 13 december om 21.15 op NPO 2

king‘I have a dream’
In de tweede aflevering van de documentairereeks Speeches staat de wereldberoemde toespraak van Martin Luther King uit 1963 centraal. Wat bracht deze speech teweeg in een land waar blank en zwart gescheiden leefden?
‘Speeches’, zondag 14 december om 20.15 op NPO 2

willywonkaJohnny Depp als Willy Wonka
Vorige week vertoonde Net5 de verfilming van Roald Dahls Charlie & the Chocolate Factory uit 1971. Dit weekend volgt de versie uit 2005 van regisseur Tim Burton, met Johnny Depp in een glansrol als de excentrieke snoepfabrikant Willy Wonka.
‘Charlie & the Chocolate Factory’, zondag 14 december om 20.30 op Net5

gandalf-160x160De finale van The Hobbit
Donderdag beleefde de laatste Hobbitfilm zijn Nederlandse première. Deze film gaat vooral over de legendarische slag van vijf legers uit The Hobbit van J.R.R. Tolkien. We zien wederom Martin Freeman als hobbit Bilbo, Richard Armitage als dwergenkoning Thorin en Ian McKellen als tovenaar Gandalf.
‘The Hobbit: The Battle of the Five Armies, nu te zien in de Nederlandse bioscopen. Bekijk hier de trailer.

rijksmuseumAchter de schermen van het Rijksmuseum
In Het Nieuwe Rijksmuseum – De Film sluit Oeke Hoogendijk haar documentairereeks af over de verbouwing van het Rijksmuseum. De tv-serie werd al beloond met een Zilveren Nipkowschijf en een Gouden Kalf. In de film volgt Hoogendijk wederom de mensen die mogelijk maakten dat het hernieuwde Rijksmuseum in 2013 de deuren opende.
‘Het Nieuwe Rijksmuseum – De Film’, nu te zien in de Nederlandse bioscopen. Bekijk hier de trailer.