Spring naar de content

Rel om keukendoekjes bij Het Beste Idee van Nederland

Er dreigt een oorlog uit te breken rondom de Towel Dish, een rond rekje waar je vaatdoekjes in kan vastklikken zodat die in het bordenrek van de vaatwasser kunnen. De Towel Dish behaalde een finaleplek in het SBS6-programma Het Beste idee van Nederland, maar het product zou al een tijd bestaan.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Sjoerd Hartholt

Dat beweert althans Rutger Gast tegenover de Volkskrant. Hij ontwikkelde twee jaar lang het idee van de ‘Washplate’ en heeft er inmiddels duizenden verkocht. Gast voelt de bui al hangen: miljoenen SBS-kijkers die nu de Towel Dish kopen, en niet zijn Washplate. Hij verwijt de uitvinder van Towel Dish zelf niets. “Dat de uitvinder mijn product zelf niet heeft gezien kun je hem misschien niet kwalijk nemen. Maar dat het programma het niet is opgevallen, is op z’n zachtst gezegd wel heel merkwaardig.”

SBS laat in een reactie aan de krant weten dat er hard is gewerkt om de Towel Dish verder te ontwikkelen en dat dit in ieder geval tot aan zaterdag, als de finale is, gewoon doorgaat. De zender zegt bestaande octrooien te respecteren. Mocht de Towel Dish als winnaar uit de bus komen, dan lijkt het onvermijdelijk dat de Towel Dish verder wordt ontwikkeld.

Bekijk onderstaande twee filmpjes en beoordeel zelf of de Towel Dish en de Washplate inderdaad overeenkomen:

Een promotievideo voor de Washplate:

De presentatie van de Towel Dish: