Spring naar de content

Zien dit weekend: Alles is Familie, bergbeklimmers en de moeder van Tommy Wieringa

Thuis voor de buis of voor het bioscoopscherm met popcorn: wekelijks wijst HP/De Tijd u op een aantal interessante films en tv-programma’s in het weekend.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Kevin van Vliet

familieMet de familie
Na het succes van Alles is liefde kwamen schrijver Kim van Kooten en regisseur Joram Lürsen in 2012 met Alles is familie, waarin (de problemen binnen) de familie Roover centraal staat: traag zaad, een doods huwelijk en een kwakkelende relatie. Rollen zijn weggelegd voor onder anderen Carice van Houten, Thijs Römer, Benja Bruining en Martine Bijl.
‘Alles is familie’, op vrijdag 26 december om 20:20 op NPO 1. Bekijk hier de trailer

haevnenIn a better world
In a better world (origineel: Hævnen) is het met een Oscar bekroonde drama over het leven van de Deense Anton, die als arts werkt in Afrikaanse vluchtelingenkampen en zijn jonge zoontje Elias daardoor weinig ziet, met alle gevolgen van dien. Mikael Persbrandt speelt de rol van Anton, de regie is in handen van Susanne Bier, bekend van het Deense drama Brothers (Brødre).
‘In a better world’, op vrijdag 26 december om 23:45 op NPO 2. Bekijk hier de trailer

hemelNaar de top
In Hemelbestormers volgt documentairemaker Geertjan Lassche een Nederlandse expeditie naar de top van de Cho Oyu; de op vijf na hoogste berg ter wereld. Eerdere expedities in 2009 en 2011 kostten aan twee Nederlanders het leven. De nieuwsgierigheid naar de vermeende waanzin die bergbeklimmers drijft zette Lassche aan mee te reizen, en zelf het noodlot te tarten.
‘3Doc: Hemelbestormers’, op vrijdag 26 december om 20:25 op NPO 3. Bekijk hier de promo

tsunamiDe tsunami
Tien jaar geleden trof een tsunami Zuid-Oost Azië. Vele honderdduizenden verloren hun levens; zij die overleefden waren ontheemd. Twee jaar na de ramp reisde regisseur Bharat Nalluri en zijn filmploeg af naar Thailand, en filmde daar de miniserie Tsunami: the Aftermath, die de levens van verschillende overlevenden volgt. De rollen worden vertolkt door onder anderen Tim Roth, Toni Collette en Chiwetel Ejiofor.
‘Tsunami: the Aftermath’, op zaterdag 27 december om 20:00 op NET 5.

amourOude liefde
Amour vertelt het verhaal van Georges en Anne, twee gepensioneerde muziekleraren in Parijs. Wanneer Anne op een dag een herseninfarct krijgt, neemt hun leven een tragische wending. De Franse film werd in 2012 bekroond met de Palme D’Or op het filmfestival in Cannes, en met een Oscar voor Beste Buitenlandse Film.
‘Amour’, op zaterdag 27 december om 22:35 op NPO 2. Bekijk hier de trailer

Boekenbal buitenaards gezelligMoederliefde
Tommy Wieringa sprak jaren niet met zijn moeder. Frénk van der Linden spreekt met hem over een uiterst complexe relatie in het leven van ons allemaal: die met de vrouw die ons ter wereld bracht. Eerder dit jaar overleed de moeder van Van der Linden die leed aan alzheimer. In april bezocht hij in het programma Bakkie Troost van de EO haar graf.
‘Mijn moeder en ik’, op zondag 28 december om 19:45 op NPO 2.

Els BorstUit het leven van…
…Wubbo Ockels en Els Borst. Het is slechts een greep uit de lijst met personen die dit jaar het leven lieten. De NOS blikt terug op de overledenen van 2014, onder de presentatie van Herman van der Zandt. Aan bod komen eveneens de passagiers van vlucht MH17, en de voormalige oudste mens van Nederland: Egbertje Leutscher-De Vries.
‘NOS Uit het leven van 2014’, op zondag 28 december om 22:25.

quizQuiz
In Quiz, van regisseur Dick Maas, verzeilt quizmaster Leo Vandermolen (Barry Atsma) in een vreemd scenario wanneer hij oog in oog komt te staan met een man (Pierre Bokma) die beweert zijn vrouw en kind te hebben gegijzeld. Hun levens kan hij redden door publiekelijk tien intieme vragen te beantwoorden. Echt een groot publiek bereikte Quiz nooit, wat vreemd is gezien eerdere successen van Maas als Sint en Moordwijven.
‘Quiz’, op zondag 28 december om 22:25 op NPO 3. Bekijk hier de trailer