Spring naar de content

Zien dit weekend: Sunneklaas, Owen Wilson in Parijs en misverstanden over Iran

Thuis voor de buis of voor het bioscoopscherm met popcorn: wekelijks wijst HP/De Tijd u op een aantal interessante films en tv-programma’s in het weekend.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Kevin van Vliet

3The Girl with the Dragon Tattoo
Na het succes van Millennium-trilogie van Stieg Larsson volgde in 2009 een eveneens succesvolle filmreeks van regisseur Niels Arden Olev. (In 2011 deed regisseur David Fincher hem na met een Engels gesproken versie.) In de originele film wordt journalist Mikael Blomkvist gespeeld door acteur Mikael Nyqvist, en de iconische hacker Lisbeth Salander door Noomi Rapace.
‘Millennium: Mannen die vrouwen haten’, vrijdag 16 januari om 22.20 op NPO 3. Bekijk hier de trailer

2Leefde ik maar in Parijs…
In Midnight in Paris, het veelgeprezen meesterwerk van Woody Allen, speelt Owen Wilson een Amerikaanse romanschrijver die tijdens een vakantie in het Parijs van vandaag een wel heel bijzondere ontmoeting heeft. Namelijk, met Pablo Picasso en Ernest Hemingway. De film, waarin nostalgie en de schoonheid van de Franse lichtstad de boventoon voeren, werd bekroond met een Oscar voor het beste script.
‘Midnicht in Paris’, vrijdag 16 januari om 23.15 op NPO 2. Bekijk hier de trailer

4Sunneklaas
Ameland is op 5 december verboden terrein voor buitenstaanders, dan vieren de bewoners namelijk het roemruchte Sunneklaas. In Sunny Side Up spelen Ko Zandvliet en Hannah Hoekstra een Amsterdamse toeristenstel dat per ongeluk verzeild raakt op het eiland ten tijde van de festiviteit, met alle gevolgen van dien.
‘Sunny Side Up’, zaterdag 17 januari om 20.05 op NPO 3

Nieuwe satire COJONESErik van Muiswinkel heeft cojones
Ze zijn terug; de heren van Cojones. Erik van Muiswinkel, Mike Boddé, Martijn Koning, Thomas van Luyn, Owen Schumacher en Rob Urgert zijn vanaf dit weekend te zien in een tweede seizoen van hun satirische sketch-programma Cojones, Spaans voor ‘ballen’.
‘Cojones’, zaterdag 17 januari om 21.50 op NPO 1

IRAN-POLITICS-DAILY LIFEZin en onzin over Iran
Journalist Thomas Erdbrink zocht Iran op, een land waar hij twaalf jaar woonde als correspondent. Hij kaart de misverstanden aan over het streng islamitische land, en brengt bovenal de positieve kanten in beeld. In deze eerste aflevering staat de Iraanse vrouw centraal.
‘Onze man in Teheran’, zondag 18 januari om 20.15 op NPO 2

6De aftakeling van Stephen Hawking
The Theory of Everything vertelt het verhaal van de jonge Stephen Hawking en Jane Hawking, gespeeld door Eddie Redmayne en Felicity Jones. Zowel de film als Redmayne en Jones ontvingen donderdag een Oscar-nominatie. The Theory of Everything is gebaseerd op de autobiografie van Jane Hawking, en speelt zich af rondom de fysieke aftakeling van man Stephen, en hun jarenlange huwelijk. Een dramafilm met de toon van een sprookjesverhaal, oordeelde HP/De Tijd.
‘The Theory of Everything’ draait nu in de Nederlandse bioscopen. Bekijk hier een trailer