Spring naar de content

‘Taken 3’ met Liam Neeson stoot Gooische Vrouwen van de troon

Zes weken nadat Gooische Vrouwen 2 zijn Nederlandse première beleefde, lijkt er een eind te komen aan de heerschappij van de mateloos populaire comedy. De film knokte wekenlang met het slot van de Hobbittrilogie (The Battle of the Five Armies) om de hoogste opbrengst en bracht tot dusver 13,5 miljoen euro op, waarmee het recordbedrag van 15 miljoen euro dat de eerste Gooische Vrouwen ophaalde in zicht komt. Sinds vorige week is Taken 3 in Nederland te zien, en die actiefilm steekt qua kaartverkoop de concurrentie naar de kroon.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Kevin van Vliet

Het vervolg van het vervolg van Taken, met Liam Neeson als een gepensioneerde CIA-agent die zijn ontvoerde dochter probeert te bevrijden, bracht afgelopen weekend 740 duizend euro op (een kleine 11.000 meer dan Gooische Vrouwen 2). Met in het achterhoofd de totaalopbrengst van de tweede Taken – 1,4 miljoen euro – kunnen we dat een vliegende start noemen.

Ook nieuw in de theaters is het Britse drama The Theory of Everything, waarin Eddie Redmayne en Felicity Jones (met groot succes) de jonge Stephen en Jane Hawking vertolken. Ze werden donderdag beiden genomineerd voor een Oscar, maar wisten het Nederlandse bioscooppubliek vooralsnog niet echt te bekoren. De film bracht het eerste weekend 168 duizend euro op. The Theory of Everything lijkt een redelijke kans te maken  om volgende maand bij het Oscargala in de prijzen te vallen, en de ervaring leert dat zo’n gouden beeldje de kaartverkoop zeer ten goede komt.

Bioscooptoptien
1 (-) Taken 3
2 (1) Gooische Vrouwen 2
3 (2) The Hobbit: The Battle of the Five Armies
4 (3) The Imitation Game
5 (4) Unbroken
6 (-) The Theory of Everything
7 (5) Exodus: Gods and Kings
8 (6) Penguins of Madagascar
9 (7) Mees Kees op de Planken
10 (8) The Hunger Games: Mockingjay – Part 1

Bron: Nederlandse Film Distributeurs

Onderwerpen