Spring naar de content

Moeder van Arnon Grunberg overleden

In het werk van Arnon Grunberg neemt zijn moeder dikwijls een prominente plaats in. Hij schrijft geregeld over haar in de ‘Voetnoot’ op de voorpagina van de Volkskrant, voor zijn twaalfde roman (over een moeder en zoon) trok hij bij haar in, en dit jaar verschijnt er een documentaire over hun relatie. Vandaag maakte Grunberg op zijn website bekend dat zijn moeder, Hannelore Grünberg-Klein, is overleden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Grunberg schreef: “Vanavond, terwijl ik in een fusion-restaurant zat te eten, iets tussen Japans en Chinees, belde mijn zus. We moesten naar het ziekenhuis, zei ze. Toen we daar aankwamen, was mijn moeder al dood. Nu moet ik mijn eigen moeder worden – een interessante taak.”

Zijn moeder figureerde prominent in veel van Arnon Grunbergs geschreven werk. Een recent voorbeeld is het toneelstuk PAX Mama dat hij schreef. Acteur Sabri Saad El Hamus en hij herkenden in elkaar de adoratie voor hun moeder, en bezochten met regisseur Gerardjan Rijnders beide vrouwen in Caïro en Amsterdam.

Van mevrouw Grunberg-Klein zullen dit jaar naar verluidt de memoires verschijnen. Ook kondigde de Joodse Omroep onlangs een documentaire aan, die dit voorjaar te zien zal zijn.