Spring naar de content

Zien dit weekend: Transgender als vader, Diederik Samsom & Remco Campert

Thuis voor de buis of met popcorn voor het bioscoopscherm – wekelijks wijst HP/De Tijd u op een aantal interessante films en tv-programma’s in het weekend.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Rowie van der Vliet

16211435989_c522aff26f_qKlem onder een rots
Als Aron Ralston (James Franco) een berg beklimt, een plan waarvan hij niemand op de hoogte heeft gesteld, komt hij klem te zitten in een kloof. Aldaar realiseert Aron zich dat hij toch beter een briefje had kunnen achterlaten. De dramafilm 127 Hours, geregisseerd door Danny Boyle, werd genomineerd voor zes Oscars.
‘127 Hours’, vrijdag 6 maart om 22.00 op NPO 3

US- ENTERTAINMENT-GOLDEN-GLOBE-PRESS-ROOMTransgender
In de Amerikaanse tv-serie Transparent besluit vader Mort (Jeffrey Tambor) verder door het leven te gaan als vrouw. De zwarte komedie, geproduceerd door Amazon, won twee Golden Globes en het eerste seizoen begint vrijdag in Nederland. In de eerste afleveringen besluit Mort zijn ware aard aan zijn drie kinderen te tonen, maar al gauw blijkt dat hij niet de enige is met een geheim.
‘Transparent’, vrijdag 6 maart om 23.15 op NPO 2

EINDHOVEN - STATENVERKIEZINGEN - PVDADiederik Samsom in De Kwis
De satirische quiz rondom het nieuws is terug van weggeweest. In de eerste aflevering van De Kwis wordt politicus Diederik Samsom op humoristische wijze aan de tand gevoeld. Naast cabaretiers Joep van Deudekom, Rob Urgert, Niels van der Laan en Jeroen Woe keert ook Paul de Leeuw terug als gastheer.
‘De Kwis: Diederik Samsom’, zaterdag 7 maart om 20.25 op NPO1

ANP-906115Waanzinnig gevat
Van Kooten en De Bie speelden in hun carrière vele kleurrijke types. In het kader van het boekenweekthema ‘waanzin’ presenteert de VPRO een compilatie van de meest gevatte en knettergekke fragmenten van het cabaretduo. Met onder meer: de vieze man en de christelijke reli-zangers De Positivo’s.
‘De Waanzin van Van Kooten en De Bie’, zaterdag 7 maart om 22.35 op NPO 2

Campert wint Gouden SchrijfmachineGroot dichter
Remco Campert ontving al vele prijzen voor zijn gedichten en verhalen, maar in oktober van dit jaar komt daar de Prijs der Nederlandse Letteren bij, de hoogste onderscheiding op literair gebied in Nederland en Vlaanderen. Twan Huys spreekt de dichter, die deel uitmaakte van de literaire beweging De Vijftigers, onder toeziend oog van studenten.
‘College Tour: Remco Campert’, zondag 8 maart om 21.05 op NPO 2

US-ENTERTAINMENT-FILM-OSCAR-NOMINATIONSDodelijke scherpschutter
Regisseur Clint Eastwood heeft met American Sniper een spraakmakende film afgeleverd. Acteur Bradley Cooper kruipt in de rol van de dodelijkste scherpschutter uit de Amerikaanse geschiedenis, die in Irak minstens 160 levens beëindigde. In Nederland lopen de reacties uiteen. ‘Een misselijkmakende cowboyfilm,’ oordeelt Trouw terwijl de Volkskrant het ‘meer dan enkel ongebreideld patriottisme’ noemt. Oordeelt u zelf over deze voor een Oscar genomineerde film, die in de VS lange rijen voor de bioscopen veroorzaakte.
‘American Sniper’ draait nu in de Nederlandse bioscopen. Bekijk hier de trailer