Spring naar de content

Fotoserie: wat bevindt zich onder onze huid

Bodypaint dient vele doelen, waarvan kunst misschien wel de meest voorname is. De Amerikaanse kunstenaar Danny Quirk heeft er zijn eigen indrukwekkende draai aan gegeven.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Annelies Beltman

Quirk beschilderde zijn modellen slechts deels, en geeft zo een kijkje in het menselijk lichaam, op bijna fotorealistische wijze die anatomische correctheid nastreeft. Met vloeibare latex, acrylverf en een balpen legt hij onze innerlijke zelf bloot, in de meest letterlijke zin. “Mensen vinden het op de een of andere manier altijd creepy of morbide als anatomie wordt getoond in kunst. Die onwetendheid wil ik wegnemen en ze de schoonheid laten zien die in ons lichaam verborgen ligt”, zegt Quirk over zijn werk.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De lichaamstekeningen zijn voorzien van veel details, waardoor soms de indruk wordt gewekt alsof je echt naar een opengereten lichaamsdeel kijkt, in plaats van ‘slechts’ een tekening.

dannyquirk2 dannyquirk9 dannyquirk1 dannyquirk5 dannyquirk3

Bron: Danny Quirk op Facebook

Onderwerpen