Spring naar de content

Politiek kwartet: ‘Mag ik van jou… de anti-shariaverklaring?’

Niet zelden voorzien politici gortdroge Tweede Kamerdebatten van een kleurrijke termen, en verrijken zij daarmee de Nederlandse taal. Dat is goed voor de spanningsboog, maar vergroot ook de kans dat de media een en ander oppikken. De VOC-mentaliteit van Jan Peter Balkenende, bijvoorbeeld, en de befaamde kopvoddentaks van Wilders, wie kent ze niet?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Antishariaverklaring, haatbaarden, zwartepietenwet, linkse hobby, subsidieslurpen; het politieke woordenboekje puilt uit van dergelijke terminologie. De Amsterdamse kunstenaar Yuri Veerman raakte geïnspireerd, en in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen presenteert hij een waar kwartetspel.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

‘Van aanrechtsubsidie tot zwartepietewet: Het Staattaal Kwartet’ is nu gratis te downloaden via staattaal.nl. Zij die het spel kopen krijgen de variant waarbij ook de bedenker van de term wordt vermeld