Spring naar de content

Zien dit weekend: Chantal Janzen, 35 glazen rum & Armeense genocide

Thuis voor de buis of met popcorn voor het bioscoopscherm – wekelijks wijst HP/De Tijd u op een aantal interessante films en tv-programma’s in het weekend.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

4Prettig gestoord
In de tragikomedie Silver Linings Playbook speelt Bradley Cooper een man die lijdt aan een bipolaire stoornis, en na zijn ontslag uit een psychiatrische inrichting zijn leven op de rails probeert te krijgen. Dan vindt hij een ‘soortgenoot’, een jonge weduwe, gespeeld door Jennifer Lawrence. Voor haar rol ontving Lawrence een Oscar. Silver Linings Playbook werd genomineerd voor alle Grote Vijf Oscar-categorieën: Beste film, Beste regisseur, Beste acteur, Beste actrice en Beste scenario.
‘Silver Linings Playbook’, vrijdag 20 maart om 20.30 op RTL5. Bekijk hier de trailer

Chantal Janzen doet de wasChantal Janzen in College Tour
Ze staat op de planken, voor de camera en ze presenteert, en voor dat werk ontving ze meerdere onderscheidingen. In deze aflevering van College Tour ontvangt Twan Huys de veelzijdige Chantal Janzen, die niet alleen in Nederland populariteit geniet, maar inmiddels ook bij onze oosterburen een publiekslieveling is.
‘College Tour’, vrijdag 20 maart om 20.30 op NPO 3

135 glazen rum
35 rhums, verschenen in 2008, is een Franse film over de relatie tussen vader Lionel en dochter Joséphine, die samenwonen in een Parijse buitenwijk. De titel verwijst naar 35 glazen rum, die Lionel meent op een gedenkwaardige avond gedronken te hebben, en weer zal drinken als zijn dochter zal trouwen en hem verlaat.
‘35 rhums’, zaterdag 21 maart om 23.40 op NPO 2. Bekijk hier de trailer

3Armeense volkerenmoord
De Nederlands-Turkse onderzoeksjournalist Sinan Can en de Nederlands-Armeense musicalacteur Ara Halici onderzoeken in de documentaireserie Bloedbroeders de waarheid over de dood van meer dan een miljoen Armeniërs, in het Ottomaanse Rijk rond 1915. In de zesdelige serie reizen Can en Halici door Turkije en Armenië om de waarheid te ontdekken achter de vreselijke gebeurtenissen die Armeniërs traditioneel aanduiden als Medz Yeghern (‘Grote Misdaad’).
‘Bloedbroeders’, zondag 22 maart om 20.15 op NPO 2

5Sterk Brits ensemble
Het vervolg op het geloofde The Best Marigold Hotel draait vanaf deze week in de Nederlandse bioscopen. Wederom voorzien van een sterk Brits ensemble, bestaande uit dame Judi Dench, dame Maggie Smith, Dev Patel, Richard Gere en Bill Nighy, pakt regisseur John Madden het verhaal over het hotel van gepensioneerden in India op waar hij in 2011 was gebleven.
‘The Second Best Exotic Marigold Hotel’ draait nu in de bioscopen. Bekijk hier de trailer