Spring naar de content

Mayweather heeft licht voordeel bij ‘Gevecht van de Eeuw’

De Amerikaanse bokser Floyd Mayweather begint zaterdagavond met een licht voordeeltje aan het ‘Gevecht van de Eeuw’ tegen Manny Pacquiao. De ongeslagen Mayweather (47 overwinningen) bleek tijdens de weging in de MGM Grand Garden Arena in Las Vegas een pondje zwaarder dan zijn Filipijnse rivaal, die als enige bokser in acht verschillende gewichtsklassen wereldkampioen is geworden. De Amerikaan liet de meter stoppen bij 65,7 kilogram, Pacquiao woog 65,25 kilogram. In het weltergewicht is de limiet gesteld op 67 kilogram.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Marleen Hogendoorn

Het wegen van de twee boksrivalen trok 11.500 toeschouwers, waarvan sommigen ruim drie uur stonden te wachten voor de deur om naar binnen te mogen. De organisatie had besloten om kaartjes te verkopen voor de normaal gesproken vrij toegankelijke weging, om de drukte enigszins te verminderen. Een toegangsbewijs kostte 10 dollar, maar op de zwarte markt werden ze zelfs voor 500 dollar doorverkocht. De opbrengst ging naar het goede doel. “Ik ben klaar voor het gevecht,” zei Mayweather. “Het maakt me trots dat al die fans hier naartoe zijn gekomen om Manny en mij te zien.”

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Gekkenwerk
De langverwachte clash tussen de topboksers breekt alle financiële records. Promotor Bob Arum rekent op een kaartverkoop van maar liefst 74 miljoen dollar, omgerekend bijna 68 miljoen euro. Het goedkoopste ticket voor het supergevecht is vanwege de enorme vraag vastgesteld op 1500 dollar, het duurste kaartje kost 10.000 dollar. In de MGM Grand Garden Arena is plek voor 15.000 gefortuneerde boksliefhebbers. “Het is gekkenwerk, maar het is wat het is”, zei Arum tegen ESPN. De recordopbrengst bij een bokswedstrijd stond op 20 miljoen dollar. Aangevuld met alle tv-inkomsten gaat de partij naar verwachting minimaal 400 miljoen dollar opleveren.