Spring naar de content

Waarom een vakantie naar luxe IS-hotel niet voor de poes is

In elke stad die terreurorganisatie Islamitische Staat verovert, worden de hotels en hostels gesloten, maar in de stad Mosul in Irak werd een uitzondering gemaakt. Vijfsterren-luxehotel Ninawa met 262 kamers en suites werd heropend door de extremistische organisatie. Om de islamitische staat, die IS pretendeert te hebben opgericht, te waarborgen, wordt de heropening van dergelijke gebouwen een show van verzet die gericht is op de westerse wereld.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Sophie van Os

Een luxe ontvangsthal, tennisbanen, balzalen en een zwembad. Het vijfsterrenhotel was ooit een van de best beoordeelde droomhotels in Irak op Tripadvisor, wat klinkt als de perfecte uitvalsbasis voor een geslaagde vakantie in Irak. Toch is er een groot verschil met andere vijfsterrenhotels.

Roken betekent onthoofding
Als je in het hotel verblijft dien je je aan een aantal regels te houden. Zo mag je als vrouw slechts volledig gesluierd de tennisbanen of zwembaden betreden en gokken, dansen, roken, of bier bestellen is er ten strengste verboden, wil je niet onthoofd worden.

De oorspronkelijke naam van het hotel (Ninawa) is veranderd in ‘Inheritors Hotel’ en bij de heropening van het luxehotel op 1 mei is een groot feest georganiseerd waarbij het logement feestelijk opengesteld werd voor bezoekers die werden voorzien van een gratis diner.

https://twitter.com/metesohtaoglu/status/594454434865946624

Inheritors Hotel
Het Inheritors Hotel moet vooral tegemoet komen aan de elite van de extremistische groep. Het luxueuze onderkomen is voornamelijk voorbehouden aan bevelhebbers en voor het voltrekken van huwelijken tussen IS-militanten en hun jihadbruiden.

Opmerkelijk is dat sinds de overname van het hotel door IS er geen reviews, ratings of foto’s meer te vinden zijn op Tripadvisor.  Er worden nu voornamelijk (vreemde) vragen gesteld op de vraag- en antwoordpagina van het hotel, zoals ‘What would be the chance of being beheaded?’  en ‘Any chance of having a Koran burning party?’.

Hoe lang het hotel nog in handen blijft van IS is nog maar de vraag. Het ministerie van Defensie van Irak heeft al flyers uitgedeeld in de stad en doet een oproep aan de burgers om samen met het leger de stad Mosul te heroveren van de terreurorganisatie.