Spring naar de content

Max Verstappen finisht net buiten toptien

Max Verstappen is tijdens Grand Prix van Spanje als elfde geëindigd. De 17-jarige coureur van Toro Rosso reed lang op de tiende plaats, maar teamgenoot Carlos Sainz haalde hem net in de slotfase in. Het is de tweede race die Verstappen voltooid na drie eerdere uitvalbeurten.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Duitser Nico Rosberg  van Mercedes won op overtuigende wijze.  Op het Circuit de Catalunya bij Barcelona bleef Rosberg zijn rivaal en teamgenoot Lewis Hamilton zeventien tellen voor. Sebastian Vettel slaagde er door een betere strategie van Mercedes niet in om zich met zijn Ferrari tussen Rosberg en Hamilton te nestelen. Hij moest genoegen nemen met de voor hem teleurstellende derde plaats.

HP verstappen
Max Verstappen probeert Felipe Nasr voorbij te racen tijdens de training in Spanje.

Bijzondere reeks
GP-winnaar Rosberg houdt met zijn Grand Prix-zege een bijzondere reeks gaande. In elke race dit seizoen finishte hij op dezelfde positie als waarmee hij de race begon. De 29-jarige vice-wereldkampioen van 2013 en 2014 vertrok ditmaal van poleposition en wist zijn positie op superieure wijze te behouden. “Het was voor mij een perfect weekeinde”,  aldus Rosberg. “Eindelijk had ik eens een goede start.”