Spring naar de content

Zien dit weekend: Lionel Messi, Monty Python & Melissa McCarthy

Thuis voor de buis of met popcorn voor het bioscoopscherm: wekelijks wijst HP/De Tijd u op een aantal interessante films en tv-programma’s in het weekend.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Rowie van der Vliet

Lionel Messi
Lionel Messi is zonder twijfel een van de grootste voetballers aller tijden. Hoe groeide de verlegen Argentijnse jongen uit tot een voetballende superster? Jeugdvrienden, oud-leraren, coaches en prominente oud-voetballers zoals Johan Cruijff en Diego Maradona analyseren Messi's persoonlijkheid op en buiten het veld.
'3Doc: Messi', vrijdag 5 juni om 22.20 op NPO3

Monty Phyton
Het Britse Monty Python, bestaande uit de komieken John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones, Michael Palin en de overleden Graham Chapman, is wereldwijd een begrip. De mannen maakten niet alleen vier films, maar ook televisie, boeken, albums en theatervoorstellingen. Roger Graef brengt het ontstaansproces van de allerlaatste voorstelling in beeld.
'Monty Python: the meaning of live', vrijdag 5 juni om 23.00 op NPO2

Champions League
Bankhangers kunnen rekenen op een mooi staaltje voetbal tijdens de finale van de UEFA Champions League. FC Barcelona speelt tegen het stugge Juventus. Zorgt Gianluigi Buffon (Juventus) ervoor dat Barça's gouden trio Luis Suarez, Neymar en Lionel Messi niet zal scoren? Zelf ziet hij zijn kansen tegen 'de sterkste aanval van de wereld' niet zo zonnig in. Barça's supersterren houden echter niet zo van verdedigen, dus Juventus maakt nog een kans.
'Uefa Champions League', zaterdag 6 juni om 20.00 op NPO3

kevin_main_1646355aLewis
Detectiveseries doen het goed op de Nederlandse televisie. Tv-programma's als Sherlock trekken miljoenen kijkers. Voordat Benedict Cumberbatch in de huid van een van de meest bekende detectives dook was Lewis er al. Kevin Whately speelt sergeant Robbie Lewis die zich opwerkt van sidekick tot inspecteur. De serie is een spin-off van Inspector Morse en is opgezet nadat John Thaw, die de rol van Inspector Morse 33 keer vervulde, overleed.
'Lewis', zaterdag 6 juni om 20.40 op CANVAS

Vertrokken chef-dirigent
Het derde seizoen van Bloed, zweet en concerten zet wederom schakelfiguren van het Koninklijk Concertgebouworkest in de spotlights. Deze eerste aflevering draait volledig om de onlangs vertrokken chef-dirigent Mariss Jansons. In zijn huis in St. Petersburg laat hij zijn enorme collectie aan partituren en geluids- en beeldopnames zien. Daarnaast bezoekt hij de plek waar het voor hem allemaal begon: de Philharmonie in Sint Petersburg.
'Bloed, zweet en concerten', zondag 7 juni om 19.05 op NPO2

Guus Hiddink
Ooit stond hij bekend als Guus Geluk: de inmiddels 69-jarige voetbaltrainer Guus Hiddink. Hij behaalde successen met Zuid-Korea en Rusland, maar als bondscoach gaat het hem wat minder goed af. In Profiel vertellen vrienden als Bennie Jolink en collega's als Hans van Breukelen over de trainer uit de Achterhoek.
'Brandpunt profiel: Guus Hiddink', zondag 7 juni om 22.35 op NPO2

 

 

zien dit weekend spySpy
Susan Cooper (Melissa McCarthy) is het oog en oor van spion Bradley Fine (Jude Law), totdat hij om het leven komt en Cooper besluit om het heft in eigen handen te nemen. Spion zijn is echter niet zo makkelijk met een maatje meer en twee linkerhanden. Bridesmaids-regisseur Paul Feig levert met Spy een Bondparodie af. 'McCarthy's gegoochel met imago behoedt Spy voor de middenmaat,' concludeert de VolkskrantSpy draait nu in de bioscopen. Bekijk hier de trailer

Onderwerpen