Spring naar de content

Leeuwinnen winnen eerste WK-wedstrijd

De Nederlandse voetbalsters hebben hun eerste WK-wedstrijd ooit in winst omgezet. De ploeg van bondscoach Roger Reijners versloeg Nieuw-Zeeland in Edmonton met 1-0, door een doelpunt van Lieke Martens. De 22-jarige linksbuiten knalde de bal in de 33ste minuut van grote afstand over de keepster in de hoek.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie
Manon Melis op weg naar de goal.
Manon Melis richting doel.

Nederland debuteert in Canada op het WK voor vrouwen. De ‘Leeuwinnen’ spelen in de nacht van donderdag op vrijdag hun tweede wedstrijd in groep A, tegen China. Oranje treft later ook nog Canada.

Trots
Minister Edith Schippers vierde zondagochtend de overwinning van het Nederlands vrouwenelftal op het WK. “De Leeuwinnen hebben een topprestatie geleverd. Een ijzersterke eerste helft met mooi voetbal en een prachtige goal van Lieke Martens”, liet de sportminister weten vanuit Edmonton, waar ze de wedstrijd bijwoonde. “In de tweede helft hebben ze professioneel en op karakter de drie punten binnengesleept. Echt superknap. Nederland is trots op de Oranjevrouwen.”