Spring naar de content

OM vervolgt monstertruckchauffeur Mario D.

Het Openbaar Ministerie gaat chauffeur Mario D. vervolgen die in Haaksbergen met zijn monstertruck het publiek inreed. Het OM beschuldigt hem van dood door schuld of zwaar lichamelijk letsel. Ook organisator Stichting Sterevenementen wordt vervolgd. De gemeente Haaksbergen niet. Dat zegt letselschadespecialist Yme Drost dinsdag, meldt ANP. Drost staat enkele nabestaanden en slachtoffers bij.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Het Openbaar Ministerie wil dit niet bevestigen en komt later met informatie, liet een woordvoerster weten. Door het ongeluk eind september 2014 kwamen drie mensen om het leven. Tientallen anderen raakten gewond.

Strafrechtelijk immuun
Hans Gerritsen van Haaksbergen stapte vorige maand op als burgemeester. De gemeenteraad had na een rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) geen vertrouwen meer in hem. Het rapport was kritisch over de vergunningverlening en de rol van de burgemeester.

De gemeente Haaksbergen en haar ambtenaren worden niet berecht, omdat ze strafrechtelijke immuniteit hebben, meldt Drost. Het OM heeft daarom geen recht om ze te vervolgen en zal daarom ook niets zeggen over verwijten die aan de gemeente en de ambtenaren kunnen worden gemaakt.

Brief
Volgens Drost is een eerste zogenoemde regiezitting in deze zaak op 1 september gepland bij de rechtbank in Almelo. “De slachtoffers en nabestaanden zijn dinsdagmorgen in een persoonlijke brief op de hoogte gebracht.”

Rob Oude Breuil, advocaat van Mario D., wilde dinsdagmorgen bevestigen noch ontkennen dat zijn cliënt wordt vervolgd voor dood door schuld. “Ik moet en wil even netjes wachten totdat de officier van justitie het nieuws vrijgeeft.” Hij verwachtte overigens al dat het OM de truckchauffeur zou vervolgen voor dood door schuld.

Ook de gemeente Haaksbergen wilde dinsdagmorgen nog niet reageren.