Spring naar de content

Zien dit weekend: Bløf, Baz Luhrmann & Vincent van Gogh

Thuis voor de buis of met popcorn voor het bioscoopscherm: wekelijks wijst HP/De Tijd u op een aantal interessante films en tv-programma’s in het weekend.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Rowie van der Vliet

1024px-BløfBløf in concert
Niet eerder vertoonde concertregistratie van Bløf in Ziggo Dome. De Zeeuwse band vierde in 2012 zijn twintigjarig jubileum met hits als Wat zou je doen, Holiday in Spain en Alles Is Liefde. Het concert bevat nog meer bekende en onbekende nummers. Tevens is er een eerbetoon aan de overleden drummer Chris Götte.
‘Live at Ziggo Dome: Bløf’, vrijdag 26 juni om 22.30 op NPO3

2015-05-04 18:14:29 epa04733534 Baz Luhrmann arrives for the 2015 Anna Wintour Costume Center Gala held at the New York Metropolitan Museum of Art in New York, New York, USA, 04 May 2015. The Costume Institute will present the exhibition 'China: Through the Looking Glass' at The Metropolitan Museum of Art from 07 May to 16 August 2015.  EPA/JUSTIN LANE

Doorbraak Baz Luhrmann
In Cinema collectie (VPRO) staat de debuutfilm van regisseurs centraal. In deze eerste aflevering praat Baz Luhrmann over zijn Romeo & Juliet. De moderne verfilming van de theaterklassieker van Shakespeare leverde Luhrmann een BAFTA-award op, en een onderscheiding op het filmfestival in Berlijn. In de film is de originele tekst gebruikt, maar het verhaal voltrekt zich in de moderne voorstad. Na de uitzending wordt de film uitgezonden.
‘Cinema collectie’, vrijdag 26 juni om 23.30 op NPO2

306645Barry Atsma als Van Gogh
De EO produceerde een vierdelige miniserie over Vincent van Gogh. Barry Atsma kruipt in de rol van de wereldberoemde kunstschilder die in zijn tijd ondergewaardeerd werd. Het begint allemaal als Van Gogh ontslag neemt bij de kunsthandel van zijn oom om predikant te worden. Het loopt slecht af en dus richt hij zich op een nieuw doel: schilderen. Het leven van Vincent van Gogh is te zien door de ogen van Vincent Willem van Gogh.
‘Van Gogh; Een huis voor Vincent’, zaterdag 27 juni om 20.25 op NPO2

Bradley_Wiggins_Mark_Cavendish_-_2012_Tour_de_FranceTour de France
Frank Evenblij en Erik Dijkstra stortten zich de komende zeven dagen op de aanloop naar de Tour de France. Op de eerste dag ontmoeten ze de Tourwinnaar uit 2014, Vincenzo Nibali. “De Tour winnen doe je in je bed,” beweerde Joop Zoetemelk ooit. Is Nibali het daar mee eens? Tevens ondervinden de presentatoren hoe renners de Tour beleven en spreken ze met Lars Boom, de laatste Nederlander die een Tour-etappe won. Zal hij dit jaar een opvolger krijgen?
‘Bureau sport’, zaterdag 27 juni om 21.05 op NPO3

2014-02-13 20:00:00 epa04074140 A woman cries after her baby was exposed to the tear gas as she walked down the street where the police fired tear gas to dispers protesters and civil rights activists led by Boniface Mwangi (not pictured), during their protest against government corruption, insecurity, poverty and poor leadership among other things in downtown Nairobi, Kenya, 13 February 2014. Police fired tear gas to disperse the crowd hours after the government's National Security Advisory Committee accused the US government's aid agency USAID of planning to 'topple the government using activists' by funding them.  EPA/DAI KUROKAWA

Kinderen baren in Nairobi
Niet alle kinderen ter wereld worden op dezelfde manier ter wereld gebracht. In Nairobi gaat het er wel heel anders aan toe dan in Nederland. Daar liggen vijftig vrouwen allemaal in dezelfde kamer op de kraamafdeling. Privacy is er ver te zoeken. Documentairemaakster Lieve Blancquaert filmt de grote verschillen, maar treft bij enkele vrouwen thuis ook overeenkomsten aan. Hoe kijken de moeders zelf aan tegen de omstandigheden op de kraamafdeling van Nairobi?
‘Birth day’, zondag 28 juni om 21.10 op NPO2

2014-11-10 15:07:17 SCHIPHOL - De Nederlandse vlag hangt op luchthaven Schiphol halfstok op de dag van de nationale herdenking van de ramp met vlucht MH17. ANP ROBIN VAN LONKHUIJSEN

MH17
Het is alweer bijna een jaar geleden dat de vlucht MH17 van Malaysia Airlines uit de lucht werd gehaald in Oekraïne. Andere luchtvaartmaatschappijen vlogen al maanden om het gebied heen. Had dat te maken met veiligheid? Waarom besloot Malaysia Airlines Oekraïne niet te weren? Brandpunt zoekt antwoorden op deze vragen en verdiept zich in de wereld van luchtvaartmaatschappijen en inlichtingsdiensten. Ook de airlines die trots riepen dat zij de risico’s wel goed hadden ingeschat, komen aan bod.
‘Brandpunt reporter: MH17. Vliegen boven oorlogsgebied’, zondag 28 juni om 22.35 op NPO2

Prins
Sam de Jong debuteert in de wereld van de speelfilm met Prins. Hij trekt veel bekijks, zowel in binnen- als buitenland. Prins speelt zich af in Amsterdam-Noord en vertelt het verhaal van Ayoub (Ayoub Elasri), die in het criminele circuit terecht dreigt te raken. “Een van de meest spannende en grensoverschrijdende filmdebuten in een lange tijd,” oordeelt HP/De Tijd.