Spring naar de content

Greipel wint tweede etappe van de Tour, geel is voor Cancellara

De Duitse wielrenner André Greipel heeft zondag de tweede etappe in de Tour de France gewonnen. Greipel was de beste in de sprint van een uitgedund peloton op werkeiland Neeltje Jans, dat onderdeel is van de Oosterscheldekering in Zeeland. Fabian Cancellara kwam als derde over de finish, vlak achter Peter Sagan. De Zwitser nam dankzij de verdiende bonificatieseconden de gele trui over van Rohan Dennis. De etappe ging over 166 kilometer en begon in Utrecht.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Door de barre weersomstandigheden, met regen en harde wind, was het peloton onderweg tot twee keer toe in stukken gebroken. Op 40 kilometer van de finish ontstond vooraan een kopgroep van zo’n 25 man, met daarin onder anderen Tom Dumoulin, Alberto Contador, Chris Froome, Tony Martin en Cancellara. Titelverdediger Vincenzo Nibali zat in de tweede groep, net als geletruidrager Dennis, Bauke Mollema, Robert Gesink en Nairo Quintana. Wilco Kelderman, één van de twee kopmannen van LottoNL-Jumbo, was door twee valpartijen nog verder achterop geraakt.

Fabian Cancellara van Trek Factory Racing op het podium in de gele trui na de tweede etappe van de Tour de France.
Fabian Cancellara van Trek Factory Racing op het podium in de gele trui na de tweede etappe van de Tour de France.

Greipel was op Neeltje Jans in de sprint net sneller dan Sagan, Cancellara en Mark Cavendish. De Zwitser pakte als nummer drie vier bonificatieseconden en troefde daarmee Martin, die tweede stond in het algemeen klassement, af in de strijd om het geel. Dumoulin was op de achtste plaats de beste Nederlander. Hij staat in het klassement derde, op 6 seconden van Cancellara. Martin is tweede op 3 tellen. De groep met Nibali, Gesink, Mollema en Quintana kwam bijna anderhalve minuut later over de finish. Kelderman verloor zelfs vijf minuten.

Tom Dumoulin van Giant-Alpecin in de witte trui na de tweede etappe van de Tour de France.
Tom Dumoulin van Giant-Alpecin in de witte trui na de tweede etappe van de Tour de France.

Morgen gaat de Tour verder. De derde etappe gaat van Antwerpen naar Muur van Hoei, het is een tocht van 159,5 kilometer voornamelijk over heuvels.