Spring naar de content

Cavendish kan nog winnen in Tour de France

Mark Cavendish heeft vrijdag in de zevende etappe van de Tour de France laten zien dat hij het sprinten nog niet is verleerd. De renner van Etixx-QuickStep was na een vlakke rit over 190,5 kilometer van Livarot naar Fougères de rapste in de massaspurt.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

Het was de 26e ritzege in de Tour voor de 30-jarige Brit. André Greipel, al twee keer succesvol deze Ronde van Frankrijk werd tweede. De Duitser van Lotto-Soudal eindigde in zijn groene trui net voor Peter Sagan (Tinkoff-Saxo), de leider in het jongerenklassement.

De Brit Chris Froome van Sky mocht na de etappe – na het niet starten van Tony Martin – de gele trui weer aantrekken. De winnaar van 2013 droeg het tricot eerder deze ronde ook al een dag.

Vijf renners vormden vrijdag een vluchtgroep, die al in de eerste kilometer de benen nam en op 10 kilometer van de finish werd ingerekend door het jagende peloton. Daniel Teklehaimanotwas een van de aanvallers en kwam als eerste boven op de enige klim van de dag.Zodoende breidde de Eritreeër zijn voorsprong in het bergklassement een klein beetje uit.