Spring naar de content

Akkoord gesloten over nucleair programma Iran

Westerse en Iraanse diplomaten melden dinsdag dat er een overeenkomst is met Iran over de afbouw van het atoomprogramma van dat land. In de loop van de ochtend komen ministers van de zes wereldmachten en Iran bijeen voor een beslissende vergadering. Dat schrijft ANP.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Volgens ingewijden is er een conceptakkoord en moet er alleen nog over details in formulering worden onderhandeld. Iran zou westerse inspecteurs volledige toegang geven tot zijn nucleaire complexen. In ruil voor de afbouw van het programma worden de internationale sancties tegen het land afgebouwd.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Volgens diplomaten blijft het VN-wapenembargo nog vijf jaar van kracht. In het akkoord is volgens de diplomaten verder vastgelegd dat de sancties weer worden opgelegd zodra Iran de afspraken schendt.

Onderwerpen