Spring naar de content

Zien dit Weekend: Halina Reijn, Jeroen Krabbé & Dit was het nieuws

Thuis voor de buis of met popcorn voor het bioscoopscherm: wekelijks wijst HP/De Tijd u op een aantal interessante films en tv-programma’s in het weekend.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Rowie van der Vliet

2013-11-11 11:38:07 AMSTERDAM - Halina Reijn tijdens de presentatie van het stijlboek Antiglamour. Reijn schreef het boek samen met Carice van Houten. ANP KIPPA CATRINUS VAN DER VEEN

Halina Reijn in College Tour
Nu de scholen weer zijn begonnen, is het tijd voor een nieuw seizoen van College Tour. De eer aan Halina Reijn om als eerste gast van dit seizoen aan te schuiven. Ze speelde in veel series en films, maar haar hart ligt bij het theater. Naast actrice is Reijn ook schrijfster, columnist, tafeldame bij De Wereld Draait Door en binnenkort regisseur. Twan Huys zal de duizendpoot ongetwijfeld bevragen over haar jeugd in Groningen en de Maastrichtse toneelopleiding. De uitzending vindt plaats in de Amsterdamse Theaterschool.
‘College Tour’, vrijdag 4 september om 20.30 op NPO 3

zdw villa amaliaVilla Amalia
Wanneer Ann (Isabelle Huppert) haar man met een andere vrouw ziet zoenen, weet ze wat haar te doen staat. Het is tijd voor de muzikante om haar leven drastisch te veranderen. Ze ontmoet haar jeugdvriend Georges (Jean-Hugues Anglade) en besluit dit weerzien aan te grijpen als een nieuwe kans. Ann begint een reis naar een Italiaans eiland waar ze een vervallen villa treft. Terwijl ze Villa Amalia opknapt is ze tevens bezig om haar eigen gemoedstoestand op te knappen. Franse film van regisseur Benoît Jacquot.
‘Villa Amalia’. vrijdag 4 september om 23.30 op NPO 2. Bekijk hier de trailer

Krabbé reist Van Gogh achterna2013-09-24 00:00:00 AMSTERDAM - Schilder en acteur Jeroen Krabbe en directeur Axel Ruger (R) van het Van Gogh Museum bewonderen Zonsondergang bij Montmajour. Vanaf heden is in het museum het nieuw ontdekte schilderij van Vincent van Gogh voor het publiek te zien. ANP LEX VAN LIESHOUT
Kunst inspireert en raakt mensen. Vincent van Gogh is een schilder die onder de huid is gekropen van onder andere Jeroen Krabbé. Hij maakt een reis langs plekken uit het leven van Van Gogh en probeert niet alleen zijn leven, maar ook zijn eigen fascinatie voor de schilder te verklaren. Het huis in Nuenen waar hij De aardappeleters schilderde, het beroemde nachtcafé in Arles, de inrichting in Saint-Rémy-de-Provence: allemaal passeren ze de revue in de loop van de serie. In de eerste aflevering ontmoet hij Isabella Werkhoven die bezig is aan een eigen creatie, geïnspireerd op de meesterschilder.
‘Krabbé zoekt Van Gogh’, zaterdag 5 september om 20.25 op NPO 2

2014-08-27 16:20:46 HILVERSUM - Harm Edens tijdens de RTL seizoenspresentatie 2014/2015. ANP KIPPA LEX VAN LIESHOUT

Nieuwe teamleiders Dit was het nieuws
De satirische nieuwsquiz Dit was het nieuws is terug van weggeweest. Thomas Acda en Raoul Heertjes mogen het programma dan verlaten hebben, de opzet blijft hetzelfde. In dit nieuwe seizoen worden de teams geleid door stand-up comedians Martijn Koning en Daniël Arends. Met Harm Edens nog steeds als presentator, opmerkelijke krantenkoppen en spraakmakende nieuwsfoto’s.
‘Dit was het nieuws’, zaterdag 5 september om 22.30 op RTL 4

2013-08-26 12:19:37 HILVERSUM - Robert van Beckhoven en Janny van der Heijden tijdens de programmapresentatie van Heel Holland Bakt, van omroep MAX. ANP KIPPA SANDER KONING

Heel Holland Bakt
Taarten, cakes en andere lekkernijen die normaal alleen in de etalage van meesterbakkers te vinden zijn, worden gemaakt door hobbyisten. Wie heeft zichzelf het vak van bakker het beste aangeleerd? Heel Holland Bakt, het paradepaardje van omroep MAX, keert terug met een nieuw seizoen. De nieuwe deelnemers beginnen met een vlaai, kokoskransen en een Abraham of Sarah. Welke thuisbakker moet als eerste de tent verlaten en wie wordt de nieuwe Menno?
‘Heel Holland Bakt’, zondag 6 september om 21.00 op NPO 1

2013-10-15 00:00:00 AMSTERDAM - Oud-premier Wim Kok, in het Anne Frank Huis, tijdens de opening van 'Dit toneelstuk is een deel van mijn leven.." , een tentoonstelling over het dagboek van Anne Frank in het theater en in de film. ANP LEX VAN LIESHOUT

De strijd van Kok
Andere Tijden maakte een tweedelige special over de regeerperiode van oud-premier Wim Kok. Hierin spreekt hij openhartig over het eerste paarse kabinet en zijn eerste rol als minister-president. Het poldermodel gooit hoge ogen in het buitenland, maar dan krijgt het kabinet te maken met een nachtmerrie: de val van Srebrenica. Naast Kok doen ook Tony Blair, Gerrit Zalm, Ad Melkert, Frits Bolkestein, Hans Wijers en Bram Peper een boekje open.
‘Andere Tijden: De strijd van Kok (1)’, zondag 6 september om 21.00 op NPO 2

dheepan_51000080_st_7_s-lowDheephan
De Franse filmmaker Jacques Audiard gooide hoge ogen met zijn film Dheepan op het filmfestival in Cannes. Hij ging met een gouden palm naar huis. Dheephan vertelt het verhaal van een man uit Sri Lanka die zijn vertrouwde omgeving noodgedwongen achterlaat voor de betonnen muren van Parijs. Om de kansen in Europa te vergroten vormen drie vreemden een vals gezin. HP/De Tijd: “De regisseur focust op menselijke relaties op microniveau, maar geeft de film toch een grote universele zeggingskracht met thema’s als integratie en sociale fragmentatie.”
Dheepan’, is nu te zien in een select aantal bioscopen. Bekijk hier de trailer.