Spring naar de content

De fotografie van Anouk van Kalmthout: unheimisch maar esthetisch

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: Anouk van Kalmthout uit Amsterdam.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Nick Muller

Anouk van Kalmthout (Zoetermeer, 1991) studeerde dit jaar af aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, afstudeerrichting: Fotografie.

Over haar werk
“Als modefotograaf in een wereld waar alles gebaseerd is op rede en wetenschap, ben ik op zoek naar een andere invalshoek. Mijn foto’s zijn fantasierijk en bevatten vaak organische elementen: luchten, sterren, bomen, water en ga zo maar door. Ten opzichte van het universum zijn we veel kleiner dan we denken. Dat brengt ook een onheilspellend gevoel met zich mee. Daar haal ik inspiratie uit.”
“In zowel mijn mode als mijn autonome werk houd ik me vooral bezig met het creëren van een eigen setting. Dit doe ik in de studio maar ook buiten op plekken waarin ik iets moois in zie. Door middel van fotografie en vervolgens het toepassen van digitale technieken creëer ik surrealistische beelden die vergelijkbaar zijn met de onderwaterwereld: unheimlich doch esthetisch.”

Meer werk van Anouk van Kalmthout vindt u hier.

1-AnoukvanKalmthout

 

2-AnoukvanKalmthout

 

3-AnoukvanKalmthout

 

4-AnoukvanKalmthout

 

5-AnoukvanKalmthout

 

6-AnoukvanKalmthout

 

8-AnoukvanKalmthout

 

9-AnoukvanKalmthout

 

10-AnoukvanKalmthout|

 

11-AnoukvanKalmthout

 

12-AnoukvanKalmthout

 

7-AnoukvanKalmthout

Ben je een jonge kunstenaar (student of pas afgestudeerd) en heb je tien kunstwerken die je in HP/De Tijd Expo wilt tonen? Neem dan contact op.

Onderwerpen