Spring naar de content

Zien dit weekend: Brad Pitt, Paul bij Adele & IJslandse Oscarinzending

Thuis voor de buis of met popcorn voor het bioscoopscherm: wekelijks wijst HP/De Tijd u op een aantal interessante films en tv-programma’s in het weekend.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

nederland-stuurt-lucia-de-b-naar-oscars

Lucia de B.
De zaak tegen Lucia de B. is de boeken in gegaan als bizar. In 2003 werd de Haagse verpleegster veroordeeld tot een gevangenisstraf voor onder meer een moord die zij niet beweerde te hebben gepleegd. De Engel des Doods, zoals ze in de pers werd genoemd, kwam zes jaar later echter vrij, toen de zaak werd heropend en werd aangetoond dat Lucia de Berk deze misdaden niet had begaan. In 2014 verfilmde regisseur Paula van der Oest de zaak, met Ariane Schluter in de hoofdrol, wat haar een Gouden Kalf opleverde.
‘Lucia de B.’, vrijdag 11 december om 20.30 op NPO 1. De trailer bekijkt u hier

Babel
Deze mozaïekvertelling van de Mexicaanse regisseur Alejandro González Iñárritu draait om de verhalen van meerdere personen. Allereerst om een Amerikaanse echtpaar dat op vakantie is in Marokko, gespeeld door Brad Pitt en Cate Blanchett. Daarnaast dat van twee Marokkaanse broertjes, een Japanse tiener en haar vader en een au pair en haar oppaskinderen in Mexico. Wat incidenten lijken, blijken in de film Iñárritu onderling verbonden met elkaar te zijn. Babel werd genomineerd voor liefst zeven Oscars.
‘Babel’, vrijdag 11 december om 20.30 op NET 5. De trailer bekijkt u hier

adeleklein

Het Adele-interview
Presentator Paul de Leeuw en Adele hebben altijd een goede verstandhouding gehad, de Britse zangeres verscheen dan ook met regelmaat in zijn talkshows. Na de release van haar album krijgt De Leeuw dan ook de Nederlandse primeur haar te interviewen, in navolging op de Britse talkshowhost Graham Norton. Hij bezoekt Adele in Londen, en volgt haar rond de opnames van een BBC-special.
Het interview is op zaterdag 12 december te zien om 21.15 op NPO 1.

Uitreiking Annie M.G.Schmidtprijs

Brigitte Kaandorp
Een van de leukste vrouwelijke cabaretiers van het land geeft in haar voorstelling ‘Cabaret voor beginners’ – u raadt het al – een spoedcursus cabaret. Aan de hand van tien stappen leert Brigitte Kaandorp de mensen in de zaal en de kijker hoe een goed programma eruit zou moeten zien. Zoals het Kaandorp betaamt schiet zij tijdens de show allerlei dwarsstraten in. En er zijn liedjes, leuke en mooie.
‘Brigitte Kaandorp: Cabaret voor beginners’, zaterdag 12 december om 21.50 uur op RTL4.

rams

Rams
Gaat u naar de bioscoop, kies dan voor de IJslandse Oscarinzending. Twee broers – beiden schapenhouders – wonen naast elkaar, maar spreken elkaar al jaren niet meer. Tot er een schapenziekte uitbreekt, waardoor ze in de strijd tegen de autoriteiten – die alle dieren willen ruimen – elkaar eindelijk lijken te vinden. Al is de vraag of het nog op tijd is. Rams is een prettige mengeling van typisch Scandinavisch drama en droge humor.
‘Rams’ draait vanaf nu in de bioscopen. De recensie en trailer vindt u hier.