Spring naar de content

Vergeet de tv-serie: hier wordt Fargo echt beroemd mee

Dankzij de beroemde film en serie is de gemiddelde televisiekijker wel bekend met het Amerikaanse plaatsje Fargo. Maar als het aan een groep techneuten ligt, wordt de stad in North Dakota het ‘Silicon Valley’ van de drone-industrie.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Jessy de Cooker

Jaar in jaar uit trok Fargo ondernemers die er kwamen boren naar olie of aardgas. Nu zijn het, als we een lijvig artikel op de website van de New York Times mogen geloven, de jonge techneuten met hun drones die het plaatsje veroveren. Ze maken van Fargo het walhalla voor de drone-industrie, en dat is precies waar de federale overheid van North Datota op hoopte.

34 miljoen dollar pompte de overheid van gouverneur Jack Dalrymple de afgelopen jaren in de sector rond de onbemande vliegtuigjes. Daarnaast bouwde het een militaire luchtvaartbasis uit de Koude Oorlog om tot een plek waar alleen de robotachtige luchtvaart mag vliegen. Ook is de basis omgetoverd tot de enige plek vanwaar de Amerikaanse grens wordt bewaakt met onbemande vliegtuigen. De Universiteit van Fargo doet ook mee met de recente ontwikkelingen. De universiteit gaat namelijk een speciale dronecursus starten om piloten op te leiden.

De drone-industrie ontwikkelt zich snel. Vorige maand onthulde techgigant Amazon plannen om haar pakkettenbezorgdienst gaandeweg uit te breiden met een bezorgdrone. Maar de echte stappen op dronegebied komen in de komende jaren uit Fargo, is de optimistische boodschap van de verschillende droneondernemers. De toekomst zal het uitwijzen.

Onderwerpen