Spring naar de content

Zien dit weekend: de eighties, Ed Sheeran & Leonardo DiCaprio

Thuis voor de buis of met popcorn voor het bioscoopscherm: wekelijks wijst HP/De Tijd u op een aantal interessante films en tv-programma’s in het weekend.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Jessy de Cooker

bureau sport test banner- hpSportkennis van topsporters getest
Frank Evenblij en Erik Dijkstra leggen als presentatoren van Bureau Sport al jaren Nederlandse topsporters het vuur aan de schenen. Met de Bureau Sport Test doen de wandelende sportencyclopedieën er nog een schepje bovenop. Ze gaan namelijk testen hoeveel onze (ex)-topsporters wel weten van de Nederlandse sporthistorie. Onder anderen Ronald de Boer, Manon Flier, Gregory Sedoc, Nicolien Sauerbreij, Lobke Berkhout en Reinder Nummerdor durven de uitdaging aan.

‘De Bureau Sport Test’, vrijdag 29 januari om 20.30 uur op NPO3

6870819132_88973c88e4_bHet wel en wee van de eighties
In een speciale uitzending van Andere Tijden staan de jaren roerige jaren ’80 centraal. Een chaotisch decennium. Hele industrieën werden van de kaart geveegd, er was een gigantische economische crisis en de jonge generatie staarde in het zwarte gat van ‘no future‘ en luisterde naar punk. Andere Tijden: De Ballen van de Jaren ’80 toont de dalen van de periode, maar ook hoe Nederland zich uit het moeras trok.

‘Andere Tijden Special: de ballen van de jaren ’80’, vrijdag 29 januari om  21.05 uur op NPO2

cityscape-1031568_960_720Het geheim achter China
Altijd al willen weten wat de geheimen zijn achter de Chinese opmars op politiek en economisch vlak? The Story of China van BBC-journalist Michael Wood probeert het antwoord te formuleren op deze million dollar question. In de documentaire duikt Wood in de wonderlijke wereld die het communistische land is en praat met de mensen en instanties die China ‘haar onderscheidende karakter geeft,’ zoals hij zelf zegt in een voorbeschouwing.

‘The Story of China’, zaterdag 30 januari om 22.00 uur op BBC Two

Ed_Sheeran_Performs_On_Walmart_Soundcheck_Risers_-_January_2013Zwijmelen om Ed Sheeran
In een grappig clickbaitfilmpje werden nietsvermoedende Australiërs een peepshow met zanger Ed Sheeran beloofd. Een aanbod dat zo onwaarschijnlijk leek dat de arme Brit enkele uren moest wachten tot zijn eerste klanten het aandurfden. Je zag aan het gezicht van Sheeran dat hij moest wennen aan het feit dat mensen niet in de rij stonden voor hem. De zanger, bekend van wereldhits A-Team en Thinking out Loud, vulde in oktober 2015 met gemak het Wembey-stadion in Londen.

In Jumpers for the Goalposts zien we de 24-jarige zanger op zijn romantische best. Hij bespeelt zijn 80.000 fans in zijn eentje, met enkel zijn gitaar. Voor de Sheeranfan is Jumpers for the Goalpost een must-see.

‘Ed Sheeran: Jumpers for the Goalposts’, zaterdag 30 januari, om 23.05 uur op NPO3 

therevanantAOp jacht in The Revenant
Nog voor de release genomineerd worden voor twaalf Oscars; je kunt het slechter treffen. Maar het was werkelijkheid voor The Revenant van regisseur Alejandro González Iñárritu en hoofdrolspeler Leonardo DiCaprio.

Het verhaal is gebouwd rond pelsjager Hugh Glass (DiCaprio) die na een aanval van een beer door zijn kameraden voor dood wordt achtergelaten. “Het is vooral het gevoel en de symboliek die de film bijzonder krachtig maakt,” vindt HP-recensent Nico van den Bergh. “Mens tegen natuur, het ontstaan van het moderne Amerika, de groep versus het individu en het recht van de sterkste.” Met The Revenant is het bioscooplandschap een intense filmervaring rijker.

‘The Revenant’ draait nu in de bioscoop.