Spring naar de content

Zien dit weekend: Jan Goodall in College Tour, de Britse monarchie & Johnny Depp

Thuis voor de buis of met popcorn voor het bioscoopscherm: wekelijks wijst HP/De Tijd u op een aantal interessante films en tv-programma’s in het weekend.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Jessy de Cooker

Jane Goodall - HPNieuw seizoen College Tour
College Tour is vrijdagavond verhuisd van NPO 3 naar NPO 2 en bij de start van het nieuwe seizoen zit er opnieuw een beroemd persoon tegenover Twan Huys. Jane Goodall, de grande dame van de natuurbescherming, mag het spits afbijten in de Koningszaal van Artis. De primatologe is al een halve eeuw te vinden tussen de chimpansees in de jungle van Tanzania en reist als VN-vredesambassadeur de wereld over. De 81-jarige Goodall heeft ook haar eigen stichting.
College Tour: Jane Goodall, vrijdag 5 februari, om 21.05 uur op NPO2

Verloren liefdeamour de jeunesse - HP
 Un Amour de Jeunesse is een meeslepend liefdesdrama dat draait om het vermogen om elkaar ondanks hevige verliefdheid te laten gaan. De film van de Franse regiseur en scenarioschrijver Mia Hansen-Løve begint in 1999, wanneer de 19-jarige Sullivan zijn jeugdliefde Camille (15) verlaat om te gaan reizen door Zuid-Amerika. Na een tijdje stopt hij met schrijven tot wanhoop van Camille. Ze doet een zelfmoordpoging en na vier jaar in een psychische instelling ontmoet ze iemand anders: de beroemde architect Lorenz. Maar ineens doemt Sullivan weer op en lijkt alles in de soep te lopen.
‘Un Amour de Jeunesse’, vrijdag 5 februari, om 23.25 uur op NPO 2

George V Queen Mary - HPDe redding van de Britse monarchie
Op 12 april van dit jaar bereikt koningin Elizabeth II van Engeland de respectabele leeftijf van 90 jaar. Ze is op dit moment de langstzittende monarch in de geschiedenis van het Britse koninkrijk. Iets wat ten tijde van de regeerperiode van haar grootouders helemaal niet in de lijn der verwachtingen lag. In de tweedelige documentaire King George and Queen Mary: The Royals who rescued the Monarchy zien we hoe het Britse koningshuis langs de afgrond scheerde. Dit eerste deel van de documentairereeks focust vooral op Koningin Mary en hoe zij haar rol speelde in de continuïteit van de Britse monarchie.
‘King George and Queen Mary: The Royals who rescued the Monarchy’, zaterdag 6 februari, 20.25 uur op BBC2

Finding Neverland - HPDe geestesvader van Peter Pan
Johnny Depp speelt in Finding Neverland de getroebleerde Britse auteur J.M. Barrie. Hij heeft een writersblock, maar alles verandert als hij een weduwe met vier kinderen ontmoet. Het levert hem de inspiratie op voor zijn magnum opus: het verhaal van Peter PanDe film uit 2004 leverde Depp zijn tweede Oscarnominatie op.
‘Finding Neverland’, zaterdag 6 februari, om 21.05 uur op Eén.

ardennen_hpMisdaaddrama D’Ardennen
Vlaamse dorpjes en de harde wereld aan de onderkant van de samenleving. Ze werken duidelijk inspirerend voor scenarioschrijvers en filmmakers. Denk bij D’Ardennen aan Dimitri Verhulsts De Helaasheid Der Dingen, gegoten in de vorm van een rauwe misdaadthriller. De film draait om de twee broers Kenny en Dave, die ooit een overval met verkeerde afloop pleegden. Kenny keert terug naar het thuisfront na vier jaar gevangenisstraf om te ontdekken dat Dave zijn vriendin Sylvie heeft afgepakt. HPrecensent Nico van den Berg zag cliché’s in D’Ardennen, maar ‘sommige verhaalclichés zijn te mooi om te negeren‘.
‘D’Ardennen’ is vanaf donderdag 4 februari in de bioscoop.