Spring naar de content

Die noodlijdende Kanye West moet gewoon op tour

Kanye West kan zichzelf prima redden. De rapper vroeg maandag in serie tweets aan Facebook-oprichter en multimiljardair Mark Zuckerberg om een kleine financiële bijdrage voor ‘de ideeën van Kanye West’. West meende een schuld van 53 miljoen dollar te hebben. Dat is opmerkelijk, want West heeft de afgelopen jaren toch echt heel wat geld op zijn bankrekening zien binnenstromen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Sebas Bouquet

Het Amerikaanse tijdschrift Forbes zocht uit dat de rapper de afgelopen drie jaar 72 miljoen dollar heeft verdiend. 22 miljoen dollar in het afgelopen kalenderjaar, 20 miljoen dollar in het jaar daarvoor, en 30 miljoen dollar in 2014. Er valt weliswaar een afname te ontdekken in zijn inkomen, maar erg karig zijn de bedragen allerminst.

West heeft geld nodig. En dat zou volgens het Amerikaanse zakenblad niet van Zuckerberg hoeven te komen. Misschien heeft de redactie wel gelijk. West zou moeten gaan touren. Waarom? Een avondje Kanye West zou hem in totaal per avond namelijk zo’n 1,1 miljoen dollar opleveren. Enkele maanden touren en Kanye’s financiële problemen zijn opgelost. Als hij zijn uitgaven tenminste ditmaal wél onder controle houdt.

Een aanleiding voor zo’n tour is er zeker: West heeft onlangs een nieuw album uitgebracht. De beste levende artiest en beste artiest aller tijden, dixit de immer bescheiden Kanye West, weet wat hem te doen staat.

De bizarre tweetreeks nog eens op rij: