Team Trump en het cyberconflict met Jeb Bush

Sebas Bouquet 19 feb 2016 Politiek

De strijd om het Amerikaanse presidentschap speelt zich deels online af, en ook daar gaat het er genadeloos aan toe. Het gaat in de peilingen al niet heel goed met Jeb Bush, nu is hij ook nog eens zijn eigen website kwijt. De website www.jebbush.com verwijst al sinds december door naar de officiële website van Trump: www.donaldjtrump.com.

Bush mag dan wel www.jeb2016.com als officiële website gebruiken, erg slim is het niet om de meest voor de hand liggende  domeinnaam niét te registreren. Team Trump heeft er dus wel over nagedacht, al doet de woordvoerder van Trump alsof men van niets weet. Aan Amerikaanse media laat zij weten dat haar team niet verantwoordelijk is voor de doorverwijzing van de website van Jeb Bush.

JebBush.com
Erg gelegen komt het online gedoe niet voor Bush. Broer George W. dook onlangs op met een toespraak om hem te steunen in de verkiezingsstrijd, waarin Jeb vrijwel onzichtbaar is geworden. Op het web is hij dat allerminst. De domeinnaam www.jebbush.com blijkt al in 1997 te zijn geregistreerd, en werd in oktober vorig jaar bijgewerkt.

Een geluk bij een ongeluk: de ontdekking valt in het niet bij de ellende waar Jeb Bush zich dinsdag in werkte. Bush plaatste een foto eerder deze week een foto op Twitter van een pistool met zijn naam erin gegraveerd. Hij schreef erbij ‘America‘. Vervolgens vielen voor-en tegenstanders van de wapenwet over elkaar heen. Bush plaatste de foto na een bezoek aan de wapenfabrikant FN Herstal, dat het pistool met de inscriptie had gemaakt.

 

Reageer op artikel:
Team Trump en het cyberconflict met Jeb Bush
Sluiten