Spring naar de content

Daar zijn ze: de eerste beelden van de nieuwe Game of Thrones

In april verschijnt voor het zesde maal een nieuw seizoen van de immens populaire HBO-serie Game of Thrones, naar de boeken van de Amerikaanse auteur George R.R. Martin. De opnames (waar ook de Nederlandse acteurs Carice van Houten en Michiel Huisman onderdeel van uit maakten) zijn alweer even achter de rug, en het lange wachten nadert voor liefhebbers van de serie een einde. Op 24 april, wanneer de eerste aflevering wordt uitgezonden, zal dan eveneens het antwoord volgen op een van de meest prangende vragen in de populaire cultuur.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

Het zesde seizoen van Game of Thrones is uniek in zijn soort. De makers van serie hebben de verhaallijnen uit de boekenreeks van Martin namelijk ingehaald en bevinden zich nu op onbekend terrein. Het laatste boek en de laatste aflevering eindigden met de moord op het geliefde personage Jon Snow. Overleeft hij de aanslag op zijn leven of niet?

De scenarioschrijvers bij HBO zullen het antwoord op die vraag hebben. HBO houdt er dan ook een streng beleid op na. Acteurs zwijgen in interviews als het graf, filmopnames werden hermetisch afgeschermd voor pottenkijkers en promotiebeelden bleven lange tijd uit. Tot gisteravond.