Spring naar de content

Goed nieuws: de winkelstraat zal niet verdwijnen

De afgelopen jaren heeft er een ware kaalslag plaatsgevonden in de binnensteden: de ene na de andere winkelketen legde het loodje. Met lokale initiatieven proberen middenstanders het tij te keren, bijvoorbeeld door zich op Chinese toeristen te richten. Slagen ze in hun opzet?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Jan Smit

Zeker, Rhoda van Eeden was erbij op Koningsdag in Zwolle. Gewoon voor de lol en meer in het bijzonder omdat de route die Willem-Alexander en Máxima volgden, eindigde bij het podium op het Broerenkerkplein, het hart van ‘haar’ Broerenkwartier. Daar heupwiegden de Oranjes arm-in-arm mee op de klanken van Typhoon. Daar ook, voor het voormalige onderkomen van De Librije, spraken de koning en de burgemeester hun dankwoord uit.

Van Eeden is ‘inspirator’ van het Broerenkwartier, het winkelgebied in de Zwolse binnenstad tussen de Diezerstraat, dé win- kelstraat van de Overijsselse hoofdstad, de Melkmarkt en de Thorbeckegracht. Het Broerenkwartier, met als grote trekpleister Waanders In de Broeren, de boekhandel annex brasserie en culturele hotspot in de voormalige Broerenkerk, kampt met forse leegstand. De ondernemers in het winkelgebied en de gemeente hebben Van Eeden ingehuurd om het gebied weer te laten bruisen.

Het hele artikel leest u hier op Blendle.
Bent u geïnteresseerd in meer artikelen van
HP/De Tijd? Lees ze hier op onze gloednieuwe app.