Spring naar de content

Met z’n allen in de rij voor Kanye West

De Amerikaanse rapper Kanye West maakte donderdag de locaties van 21 wereldwijde tijdelijke pop-up stores bekend op zijn website. Het resultaat: ruim 200 klanten stonden vanochtend al in de rij voor de shop van West aan de Rozengracht 191 in Amsterdam.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Nico Hofstra

De zogenaamde Pablo Temporary Store in Amsterdam was pas vanaf vrijdag 12.00 uur in de middag geopend, maar er had zich in de loop van de ochtend al een meterslange rij gevormd aan de Rozengracht. Men moet er ook snel bij zijn, want de winkel is maar voor drie dagen geopend. Er is onder andere merchandise, zelf ontworpen kleding van de rapper, en een shirt met de naam van de stad te vinden.

De massale opkomst was enigszins te verwachten, aangezien West al eerder dit jaar een tijdelijke winkel in New York opende en waar de West-merchandise niet aan te slepen was. Naast de winkels in Amsterdam en New York zijn er ook locaties in onder andere London, Berlijn, Singapore en Kaapstad.

De naam Pablo Temporary Stores verwijst naar het laatste en album van West, The Life of Pablo dat in februari dit jaar werd uitgebracht. De controversiële rapper raakte in juni nog in opspraak toen hij een clip uitbracht waarin hij het bed deelt met onder anderen Donald Trump, Bill Crosby en Caitlyn Jenner.

Onderwerpen