Spring naar de content

Troef: comfortabel eten op hoog niveau

Schrijvende kok en hoofdredacteur Tom Kellerhuis bezocht restaurant Troef in Amsterdam, waar chefkok Raymond Plat afgelopen week werd uitgeroepen tot nieuwe palingambassadeur.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Tom Kellerhuis

Een van de nieuwste schatten in onze rijke culinaire hoofdstad is restaurant Troef aan de Schollenbrugstraat 8. Geheimtip is hier niet het juiste woord meer, want zonder reservering op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag kun je hier nauwelijks nog een tafeltje bemachtigen, zo populair inmiddels, ruim een jaar na opening. ‘Ongecompliceerd lekker, maar dan wél op niveau,’ schreef culinair journalist Mara Grimm dan ook vorig jaar aan het begin van de zomer in Het Parool en beloonde de nieuwe zaak met een welverdiende 8,5. 

Chef Raymond Plat runt deze nog jonge zaak, die opgezet is als een Franse brasserie, met de drie horeca-vrienden Roderick Kunst en Willem Alberts van Escobar én Niels Leijssenaar, die jarenlang manager was van de restaurants van Ron Blaauw. De nog jeugdige en energieke Plat zelf liet zich in topzaken als De Lindenhof**, De Librije*** en 212** scholen tot volleerd keukenchef. Vooral de ontzagwekkende invloed van zijn laatste werkgevers, Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot (van onder meer 212**, De Juwelier*, Bistro de La Mer* en Auberge) merk je hier aan en op de borden. Comfortabel eten op hoog niveau, in een ouderwets gezellige sfeer met dito servies en tafelzilver, en een energiek team van horeca-kanjers. En nog mooier: je kunt hier alleen maar à la carte eten en dus geen opgelegd pandoer met een door de chef bedacht menuutje. 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap