Spring naar de content

Terugkijken: Henk Grol & Hans van der Togt luiden nieuwe tv-seizoen in

De rook van de Olympische Spelen trok nog op, dus de talkshowavond van de NPO – terug van twee maanden weggeweest – zat vol Olympiërs. De Wereld Draait Door koos ervoor om de verliezers te huldigen, en Pauw bluste al dat gepraat over sport af met een onvoorziene gast.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

De olympische droom van judoka Henk Grol spatte dit jaar aan diggelen. Die droom was: goud op de Spelen. Na brons in Peking en Londen, werd hij deze zomer in de tweede ronde uitgeschakeld. Henk Grol werd door Matthijs van Nieuwkerk stevig ondervraagd over zijn wensen en dromen, maar ook vooral over de toekomst. Dit waren de laatste Spelen waaraan Grol mee zal doen. De vragen waren wat zwaarmoedig, de antwoorden verrassend optimistisch. En de afsluitende woorden: ‘Een fijn leven.’

In Pauw sprak ook Tom Dumoulin over zijn olympisch avontuur, maar des te opmerkelijker was de aanwezigheid van tv-persoonlijkheid Hans van der Togt, die ooit furore maakte met de spelshow Het Rad van Fortuyn. Dat programma kreeg diezelfde avond een doorstart, maar zonder Van der Togt. In het verlengde van een groot interview in het Algemeen Dagblad kreeg Van der Togt de gelegenheid om te spreken over zijn ouderdom en eenzaamheid. Jeroen Pauw constateerde voorzichtig: het beeld van een wat treurige, alleene man rijst. Dat klopte.

Al met al werd het een wat bedrukte eerste avond in het nieuwe tv-seizoen van de NPO.