Spring naar de content
bron: anp

Matthijs van Nieuwkerk, die zien we nooit meer terug

'Rob, jij wordt nooit burgemeester van Amsterdam. Jij vraagt aan Amsterdam en Nederland om die ene zwarte bladzijde uit jouw biografie te vergeten', zei Matthijs van Nieuwkerk in 2010 tegen het gevallen PvdA-kopstuk Rob Oudkerk. Helaas zit voor hem de wereld precies zo in elkaar als voor Rob Oudkerk: niemand zal die ene zwarte bladzijde uit Van Nieuwkerks biografie willen vergeten.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Willem Pekelder

Zou Matthijs van Nieuwkerk weleens terugdenken aan 23 april 2010? Die dag interviewde hij in De Wereld Draait Door het gevallen PvdA-kopstuk Rob Oudkerk. De oud-wethouder van Amsterdam overwoog om zich kandidaat te stellen voor het burgemeesterschap van de hoofdstad. Dat was geheel tegen het zere been van de VARA-presentator. 

“Dus jij wilt burgemeester van Amsterdam worden?”, sprak Van Nieuwkerk spottend. Uiteraard wist Oudkerk meteen waar de schoen wrong. “Niemand zal 2004 vergeten toen ik naar de hoeren ging. Nu denk ik over die periode: ik herken me niet meer in die persoon.” Die ‘bekering’ ging Van Nieuwkerk niet ver genoeg. Pesterig startte hij een filmpje in van een eerder DWDD-interview met Prem Radhakishun: “Een hoerenloper!”, brulde de lawaaipapegaai. “Hij heeft misbruik gemaakt van straatprostituees, de onderste onderkant van de maatschappij.”

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap