Spring naar de content

26 exclusieve cultuurtips van Gijs Scholten van Aschat

De komende maanden speelt Gijs Scholten van Aschat (1959) in De dingen die voorbijgaan van Toneelgroep Amsterdam. Ook trekt hij met Pierre Bokma door het land om college te geven over William Shakespeare en repeteert hij voor nieuwe stukken. Wat leest, kijkt en luistert hij als hij niet met toneel bezig is?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Boeken

“Ik lees vaak een aantal boeken tegelijkertijd. Op dit moment zijn dat De wereld van gisteren van Stefan Zweig, De onderwaterzwemmer van P.F. Thomése en een bundel met zeven essays van de Franse humanist Michel de Montaigne.
De wereld van gisteren zijn dagboekfragmenten van Stefan Zweig. Stefan Zweig is een Oostenrijkse schrijver van Joodse afkomst, die aan het eind van de negentiende eeuw werd geboren. Hij beschrijft onder meer zijn jeugd in Wenen. Het is fascinerend omdat hij het Wenen van voor de Eerste Wereldoorlog beschrijft, een stad waar de kunsten hoogtij vieren, een stad met mensen met verschillende achtergronden allemaal gebroederlijk naast elkaar leven, er is totaal geen animositeit, en hoe dat dan toch is misgegaan.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Het hele artikel leest u op Blendle.
Bent u geïnteresseerd in meer artikelen van
HP/De Tijd? Lees ze hier op onze gloednieuwe app.