Spring naar de content

Rappers als Lil’ Kleine mogen ook hun kleine hart laten zien

Jorik Scholten, beter bekend als rapper Lil’ Kleine, staat bekend als een mondige artiest met het hart op de tong. Hij toonde bij RTL Late Night zich van een hele andere kant.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

Laten we zeggen dat hij niet het beste imago heeft. Daar is Scholten zich van bewust. De rapper zat gisteren (dinsdag, red.) aan tafel bij Humberto Tan om zijn rol in de documentaire ´Linda´s mannen´ van documentairemaakster en journaliste Linda Hakeboom te bespreken. Wanneer het in een fragment over zijn oude school gaat, zien we twee kanten van Lil’ Kleine. “Het was of je in een gevangenis op school zat, vriend. Ik zweer het je,” spreekt hij tot de camera. In een eerder voorproefje uit de documentaire zien we Scholten opgefokt reageren tegen een parkeerwacht bij een Belgisch festival, waar hij moet optreden.

Dat is het beeld dat we van Lil’ Kleine hebben. Een onterecht beeld, blijkt uit de documentaire van Hakeboom. “Ik ben blij dat ik toch zo’n opvoeding heb gehad. Ik heb nu een eigen kijk op het leven en wat ik later wil. Dat geluk is gewoon goed zijn voor mensen. Goed zijn voor je vrienden en familie.”  Waarop Hakeboom stelt dat hij niemand die kant van hem kent door zijn profilering. “Misschien had ik dit nu niet, als ik me niet zo zou profileren,” reageert de rapper.

In de uitzending van Tan toont hij zich tijdens een fragment, waarin zijn vader vertelt dat zijn zoon opgroeide zonder moeder en met een goedaardige vorm van bloedkanker, van zijn breekbare kant. “Ik vind het heel mooi om mijn vader zo te zien. Voor hem heb ik dit allemaal gedaan,” zegt hij met brekende stem.

Het is dapper om je zo bloot te geven. We hebben een hele andere kant van Lil’ Kleine leren kennen.