Spring naar de content

Trumps inreisverbod verklaard in zes illustraties

De onrust in Amerika zal niemand ontgaan zijn. Trump is inmiddels aan de tiende dag van zijn presidentschap begonnen en stuit op meer en meer weerstand van de Amerikaanse bevolking. Het inreisverbod voor moslims is voor veel Amerikanen te rigoreus. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Jana Simmelink

Het verbod – afgegeven bij presidentieel decreet – zorgt ervoor dat afgelopen weekend duizenden Amerikanen de straat op gaan uit protest. Ook in de culturele hoek is er weinig begrip voor Trumps paradepaardje. Zo ook bij de illustrator Virginia Alonso Navarro. Zij beschrijft zichzelf als nomade. Ze woont afwisselend in Londen, Madrid, verschillende delen van het Midden-Oosten en Noord-Afrika en af en toe Boston.

In een interview met Indy100 stelt ze normaal niet erg uitgesproken te zijn op het gebied van politiek, maar dat de handelingen van Trump dit veranderden. “Ik vind de laatste zet rond het moslimreisverbod van Trump discriminerend, ongeacht hoe je er naar kijkt. De ban is een stap terug in globale ontwikkelingen. Het neemt het meest fundamentele recht – het recht dat je gerespecteerd wordt – van de mens weg.”

Alonso Navarro besloot een serie illustraties te maken genaamd ‘An Illustrated Exploration of the #MuslimBan’, om het onderwerp te simplificeren en een beeld te schetsen van het beleid. 

De illustraties leggen uit hoe het beleid van Trump tot stand is gekomen:

En de tegenstrijdigheid ervan:

Ook deelt Alonso Navarro de ervaringen van mensen die te maken gaan krijgen met de moslim-ban:

Afbeeldingen: Indy100 & Virginia Alonso Navarro